Stații de microbuz amenajate de Primărie pentru elevii fălticeneniLocal

Stații de microbuz amenajate de Primărie pentru elevii fălticeneni

       Accesări: 92

Ploaia și ninsoarea nu le vor mai crea probleme. Elevii fălticeneni din cartierele mărginașe, care așteptau sub cerul liber venirea microbuzului, au din acest an stații de așteptare. Finalizate cu doar două zile înaintea începerii noului an școlar, spațiile dispun de bănci, coșuri de gunoi și platforme betonate.

Amenajate pe banii Primăriei, stațiile de microbuz sunt amplasate la intersecția unor drumuri.

Două au fost montate în Șoldănești și trei în Țarna Mare.

”Pe lângă faptul că toate școlile au aviz sanitar de funcționare, noul an școlar debutează cu bine la Fălticeni și prin prisma unui alt aspect. Primăria a investit în cinci stații de microbuze destinate elevilor. Este pentru prima dată când avem spații de acest fel la Fălticeni. Am considerat că sunt o investiție absolut necesară pentru că, de multe ori, copiii așteptau în ploaie sau în zăpadă până la venirea mașinii care îi transportă la școală”, declară primarul Cătălin Coman.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cele cinci stații de așteptare destinate elevilor au costat 8.000 lei bucata, suma totală alocată de municipalitate fiind de 40.000 lei.

Banii provin din bugetul local și reprezintă contravaloarea tuturor lucrărilor de amenajare, montaj, vopsire și betonare.

Firma care s-a ocupat de construcția lor este din Fălticeni, iar înainte de începerea lucrărilor a depus o garanție de execuție, garanție bănească, ce poate fi utilizată în cazul apariției unor defecțiuni din fabricație.

ȘTIRI