Stația SMURD din Dolhasca va deveni operațională din luna octombrieActualitate

Stația SMURD din Dolhasca va deveni operațională din luna octombrie

       Accesări: 78

statie-smurd-dolhasca

EXCLUSIV!

Se pregătește lansarea celui mai nou serviciu de urgență și asistență medicală din județ. Din toamna acestui an orașul Dolhasca se va afla pe lista localităților sucevene în care va funcționa o unitate SMURD. Aceasta va fi amplasată în apropiere de centrul urbei și urmează să acopere zone care acum sunt în responsabilitatea unității din Fălticeni.

Lucrările de amenajare la stația SMURD Dolhasca au demarat la începutul lunii august.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În prezent se amenajează garajul care va adăposti vehiculele de intervenție. Personalul și aparatura de comunicare va fi așezată într-o clădire alăturată, în trecut casa unei familii din localitate, care va fi adaptată și modernizată la interior conform rigorilor impuse în domeniu. Situate pe strada Alexandrul Arșinel, atât imobilul cât și terenul au fost achiziționate de Primărie în urmă cu ceva timp.

Viitoarea stație SMURD din Dolhasca va fi operațională din toamna acestui an, cel mai probabil din luna octombrie.

”Stația SMURD va fi dată în folosință cât de curând”, ne-a declarat primarul Maria Cojocariu. ”Este o investiție destul de serioasă atât ca și parte constructivă cât și ca finanțare. Se respectă toate standardele în vigoare și vrem ca în luna octombrie să fie inaugurată.”

Maria Cojocaru explică faptul că datorită structurii solului, un teren moale și apos, dar și prezența căii ferate din apropiere, s-a impus realizarea unei structuri care să confere clădirii rezistență sporită.

”Va fi o clădire bine armată ca să nu fie probleme pe viitor. Și din acest motiv s-a întârziat cu execuția lucrărilor ”, spune primarul orașului Dolhasca. ”Nu am apelat la materiale ușoare, panouri de tip sandviș, ci la o structură și materiale care să ofere trăinicie. Constructorul dă dovadă de seriozitate. Suntem în grafic cu lucrările, iar acest lucru ne bucură.”

Lucrările ar fi trebuit să înceapă mai devreme, însă nici un antreprenor nu s-a prezentat la nici una din licitații. Cu greu s-a găsit o firmă care să demareze proiectul stației de intervenție deoarece constructorii au ajuns la concluzia că lucrarea este subevaluată cu aproximativ 100.000 de lei.

La noua stație SMURD, permanența serviciului va fi asigurată de un personal format din 10 oameni. Parcul auto va include un autovehicul pentru descarcerare de tip B și o autosanitară pentru intervenție rapidă.

Rudy Hödl

ȘTIRI