Stația SMURD de la Dolhasca este finalizată: Inaugurarea oficială are loc peste câteva zileRural

Stația SMURD de la Dolhasca este finalizată: Inaugurarea oficială are loc peste câteva zile

       Accesări: 214

 

Gata de funcționare. Cea mai nouă stație SMURD din Moldova urmează să fie dată în folosință în curând la Dolhasca. Inaugurarea este prevăzută până la jumătatea lunii ianuarie.

Unitatea va fi cea de a șasea din județ după cele de la Suceava, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei și Poiana Stampei.

Primarul Maria Cojocaru a confirmat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni încheierea lucrărilor de investiție și începerea pregătirilor pentru inaugurarea oficială. ISU Suceava urmează să comunice zilele acestea data deschiderii subunității.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările de amenajare au demarat la începutul lunii august și s-au încheiat în luna decembrie.

Necesitatea unui punct de intervenție pentru situații de urgență la Dolhasca era subliniată încă din anul 2013 de conducerea ISU Suceava care afirma la vremea respectivă că are pregătite mașinile necesare și personalul, deschiderea subunității fiind legată doar de finalizarea sediului.

Clădirea în care lucrează personalul SMURD este un imobil mai vechi, acum complet modernizat și adus la standardele impuse în domeniu, în timp ce garajul destinat autospecialelor este nou construit. Ambele investiții aparțin Primăriei Dolhasca și au fost suportate din bugetul local.

Stația SMURD putea fi operațională încă din 2015, însă înainte de amenajarea sediului au apărut probleme deoarece valoarea lucrărilor era subevaluată cu aproximativ 100.000 de lei. Din această cauză firmele de construcții nu s-au prezentat la licitație. În cele din urmă, un operator economic din zona Fălticeni și-a asumat dezvoltarea proiectului finalizat luna trecută.

Amplasată aproape de centrul urbei, unitatea SMURD Dolhasca va funcționa cu un personal format din 10 paramedici ce va avea la dispoziție două autospeciale, una pentru descarcerare și alta pentru acordarea primului ajutor și transportul pacienților.

Rudy Hödl

ȘTIRI