Stația de pompare Baia 3 este sub ape: Primarul Coman cere populației din Fălticeni să raționalizeze consumulActualitate

Stația de pompare Baia 3 este sub ape: Primarul Coman cere populației din Fălticeni să raționalizeze consumul

       Accesări: 6159

Ploile abundente au creat mari probleme în județul Suceava. Printre localitățile afectate se numără și comuna Baia, unde se află stațiile de pompare ale sistemului de apa potabilă destinată municipiului Fălticeni. Viitura puternică și debitul foarte ridicat al râului Moldova au inundat hectare întregi de teren agricol și au acoperit unul dintre punctele de aducțiune.

Stația de pompare Baia 3 este de ieri sub ape, iar drumul spre instalații a fost rupt în urma inundațiilor.

Tot din cauza ploilor torențiale, curentul electric a fost întrerupt pentru câteva ore, pompele pentru aducțiunea apei potabile fiind nealimentate cu energie.

Echipele Delgaz Grid au intervenit sâmbătă și au remediat situația.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman s-a întâlnit cu reprezentanții furnizorului ACET Fălticeni și cei ai ISU Suceava pentru analizarea situației la fața locului.

„Stațiile Baia 1 și 2 funcționează normal. În schimb sunt probleme mari la stația Baia 3, stație acoperită de ape.”, afirmă primarul municipiului Fălticeni. „La ce volum de apă este acolo, probabil o săptămână nu vom avea acces la stația de pompare. Prin urmare nu va putea fi utilizată. Sperăm să se poată interveni cât mai curând.”

Având în vedere faptul că drumul de acces spre Baia 3 este rupt de ape, intervenția la motoarele de pompare va fi imposibilă până la retragerea apelor.

Va fi nevoie și de refacerea străzii care duce spre punctul de pompare, sarcină care va reveni Primăriei comunei Baia.

„Am fost la fața locului și am discutat cu factorii de decizie. Încercăm să limităm cât putem de mult efectele, dar situația este dificilă.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Solicităm populației să limiteze consumul de apă la strictul necesar pentru a nu întâmpina probleme. Vom monitoriza situația și vom anunța cetățenii asupra măsurilor care se impun.”

Sâmbătă lucrătorii Primăriei Baia au intervenit cu trei utilaje care au mărit breșele de pământ în zona stației inundate, cea mai afectată din toată comuna, pentru degajarea viiturii.

Apele sunt în retragere, însă volumul acestora continuă să fie ridicat în zona unde s-au produs inundațiile la stația de pompare.

Stația Baia 3 asigură 40% din necesarul de apă potabilă pentru municipiul Fălticeni.

Momentan nu sunt probleme cu furnizare apei.

ȘTIRI