Centura Fălticeniului poate deveni realitate: Licitația pentru proiectare și execuție începe la varăExclusiv

Centura Fălticeniului poate deveni realitate: Licitația pentru proiectare și execuție începe la vară

       Accesări: 12572

Vara aceasta va demara un alt proiect major pentru administrația și comunitatea locală. Centura municipiului Fălticeni se află pe lista de priorități și investiții a Ministerului Transporturilor. Anul acesta se vor face pași importanți pentru realizarea obiectivului.

Lucrările pentru proiectarea și execuția centurii ocolitoare vor fi scoase la licitație în vară.

Ministrul Răzvan Cuc a confirmat astăzi, 18 aprilie, planul ministerului de resort în această privință, în cadrul unei întâlniri tehnice și informale cu primarul Cătălin Coman și deputatul Alexandru Rădulescu.

Edilul municipalității afirmă că centura ocolitoare va deveni realitate, după ce s-au făcut mai multe intervenții și solicitări pentru alocarea finanțării necesare unui proiect pe care l-a descris foarte important pentru oraș, dar și pentru zona Fălticeni.

„Am purtat discuții fructuoase cu ministrul Răzvan Cuc în privința unui proiect și subiect de actualitate. Subiectul centurii Fălticeniului este unul foarte important pentru noi, iar vestea bună este că se fac primii pași concreți pentru realizarea acestui obiectiv.”, a declarat primarul Cătălin Coman, în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Suntem extrem de încântați de această veste, mai ales că ministrul Răzvan Cuc ne-a transmis personal intențiile ministerului. Întâlnirea, la care a participat și deputatul Alexandru Rădulescu, confirmă sprijinul de care se bucură Primăria Fălticeni, din partea Guvernului și a colegilor din PSD, pentru realizarea proiectelor importante pentru fălticeneni.”

Cătălin Coman mai spune că proiectul pe infrastructură va fi o gură de oxigen pentru traficul rutier tot mai aglomerat din oraș.

Lucrările pentru proiectarea și execuția centurii ocolitoare a municipiului Fălticeni vor fi scoase la licitație la sfârșitul lunii iunie.

Banii pentru lucrările de amenajare și construire sunt prevăzuți în bugetul din acest an al Ministerului Transporturilor.

Centura ocolitoare este destinată traficului greu și va urma un traseu care va porni din șoseaua DN2E, de la intersecția cu șoseaua spre Fălticeni, către intrarea în satul Rădășeni, pe traseul cunoscut de localnici ca „Drumul Miresei”.

ȘTIRI