Start pentru Legea „Fiecare copil la grădiniță” în județul SuceavaRural

Start pentru Legea „Fiecare copil la grădiniță” în județul Suceava

       Accesări: 210

Instituția Prefectului – județul Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Asociația OvidiuRo anunță derularea sesiunii județene de informare a primarilor și respectiv a directorilor de grădiniță asupra modului de implementare a programului naţional „Fiecare copil la grădiniță”, reglementat prin Legea nr. 248/2015, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sesiunile de informare își propun clarificarea mecanismului implementării programului național în contextul problemelor specifice localităților din județul Suceava. Sesiunea de instruire se va desfășura miercuri, 10 februarie 2016, începând cu ora 10.30, în sala Ștefan cel Mare din Palatul Administrativ.
Legea nr. 248/2015 sau ,,Legea Fiecare Copil la Grădiniță”, votată în Parlamentul României și promulgată de Președintele României în noiembrie 2015, încurajează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani prin acordarea unui tichet social pentru grădiniță de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie și este condiționat de prezența zilnică a celor mici la grădiniță.

ȘTIRI