Stagiu de practică al elevilor jandarmi în unitățile operative din Jandarmeria RomânăEducație

Stagiu de practică al elevilor jandarmi în unitățile operative din Jandarmeria Română

       Accesări: 210

Pun în practică ceea ce au învățat la școală. În perioada 4 ianuarie – 12 februarie 2016,  elevii din anul II, de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, execută un stagiu de practică în unitățile operative din Jandarmeria Română. Această etapă  de formare se desfășoară în conformitate cu Curriculum-ul pentru pregătirea subofițerilor de jandarmi seria 2014-2016.

După cum ne-a informat maiorul Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al SMSJ Fălticeni, elevii au fost repartizați să desfășoare activități specifice în cadrul structurilor de pază și protecție instituțională din cadrul Jandarmeriei Române. Pe timpul stagiului de practică, elevii fac parte din efectivele unității în care au fost repartizați dar nu vor întocmi acte administrative și procedurale de constatare și sancționare în nume propriu, participând doar alături de tutorii profesionali la întocmirea unor astfel de documente.

Cei 123 de elevi ai școlii au optat pentru executarea stagiul de practică în 27 de județe ale țării: Suceava, Botoșani, Bistrița Năsăud, Vaslui, Neamț, Sălaj, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, precum și în municipiul București.

 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI