Ștafeta veteranilor Invictus ajunge astăzi la SuceavaRural

Ștafeta veteranilor Invictus ajunge astăzi la Suceava

       Accesări: 190

„Ştafeta Veteranilor” este un eveniment comun militar şi civil, susținut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

În perioada 10-25 octombrie 2018, peste 200 maratonişti şi biciclişti, vor parcurge peste 3.300 kilometri, în scopul promovării valorilor naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României.

Acţiunea, aflată la a V-a ediţie, se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României şi Centenarului Marii Uniri.

Participanţii la eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi exprima respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.
Culorile Drapelului României, purtate în alergare de către voluntari militari și civili, pe trei trasee, albastru, galben și roșu, cu puncte de start în Timișoara, Giurgiu și Tulcea se vor reuni la Monumentul ostaşului român de la Carei în ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei României.

Vineri, 19 octombrie 2018, în jurul orei 13,30, în fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava, se va desfășura ceremonia de primire și predare a ștafetei.

Vor participa reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai Asociației “Cultul Eroilor” Suceava.

Festivitatea se va desfășura cu sprijinul unor efective  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava și ai Centrului Militar Județean.

Foto: Alexandru Helerea

ȘTIRI