Stadionul Tineretului din Fălticeni va avea prima pistă de alergare cu suprafață sintetică din nordul MoldoveiExclusiv

Stadionul Tineretului din Fălticeni va avea prima pistă de alergare cu suprafață sintetică din nordul Moldovei

       Accesări: 3122

EXCLUSIV!

Bazele sportive ale orașului sunt într-un proces de modernizare continuă. După ce au amenajat noi săli de sport și terenuri sintetice, autoritățile locale au început un nou proiect de investiție. În cartierul Maior Ioan se lucrează de câteva zile la amenajarea unui spațiu circular pentru alergare.

Proiectul de investiție se derulează pe stadionul Tineretului care va avea prima pistă de alergare cu suprafață sintetică, în aer liber, din nordul Moldovei.

Realizată din tartan (poliuretan), pista va fi construită pe toată suprafața de alergare lângă terenul de fotbal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu o lungime de 400 de metri, pista va fi omologată pentru competiții sportive, iar în restul timpului va fi pusă la dispoziție în mod gratuit fălticenenilor care vor putea veni oricând în timpul zilei pentru întreținerea sănătății prin mișcare și alergare ușoară.

”Intrăm în linie dreaptă cu modernizarea stadionului Tineretului. Am deschis lucrările pentru o pistă de alergare cu suprafață sintetică.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”Venim cu un lucru util și cerut la Fălticeni. Sunt mulți concetățeni care vin aici și fac alergare de întreținere, pentru sănătate, iar condițiile de acum nu sunt tocmai bune. Am pregătit un proiect în care pista de alergare va fi modernizată în întregime. Va fi la standarde înalte.”

Vor fi realizate culoare pe toată circumferința pistei. În zona tribunei, pe linia dreaptă vor fi patru culoare de alergare, cu o lățime de 122 centrimentri și bandă de delimitare de 5 centrimetri.

Suprafața sintetică va fi de cea mai bună calitate, spune primarul Coman, și va permite desfășurarea de concursuri, antrenamente pentru sportivii de performanță, dar și pentru cei care practică acest sport pentru sănătate.

Șeful administrației locale mai spune că municipiul Fălticeni va avea cea mai modernă pistă sintetică. Astfel de suprafețe de alergare în aer liber se mai găsesc doar la Piatra Neamț și Iași.

”Pentru pista sintetică de pe Stadionul Tineretului am ales cel mai bun material. După ce se vor încheia lucrările, pista va fi pusă la dispoziția oricărui fălticenean, în mod gratuit.”, explică edilul Coman. ”Sunt foarte mulți localnici care aleargă, care doresc să-și petreacă timpul în aer liber prin practicarea acestui sport de masă pentru sănătate. Peste ceva timp vor avea toate condițiile necesare.”

Lucrările vor dura aproximativ 40 de zile, urmând ca spre sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie să fie dată în folosință.

Fondurile pentru proiect sunt direcționate de la bugetul local. Primăria Fălticeni va aloca suma de 400.000 lei pentru noua pistă de tartan de pe Stadionul Tineretului.

pista-sintetica-falticeni

ȘTIRI