Sprijin oferit de Protoieria Fălticeni pentru bătrânii nevoiașiActualitate

Sprijin oferit de Protoieria Fălticeni pentru bătrânii nevoiași

       Accesări: 477

A devenit tradiție ca în preajma marii sărbători a creștinătății, ca vârstnicii bolnavi și defavorizați din Municipiul Fălticeni să fie ajutați cu alimentele necesare pentru a întâmpina marele praznic al Învierii Domnului.

Bătrâni rămăși singuri pe lume, care se află în diferite stadii de boală, unii mobilizați la pat ce trăiesc în condiții greu de imaginat, iar unii care chiar au fost abandonați de familie, ori nu au nici un sprijin de la stat, primesc în fiecare lună alimente, medicamente și uneori și bani, de la Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române (SNOFR), filiala Fălticeni, unde președinte este doamna Elena Aioanei, care le este un adevărat sprijin atât din punct de vedere moral, cât și material.

În ziua  de 4 aprilie, 2018, a fost organizat o acțiune filantropică la sediul Protoieriei Fălticeni, cu binecuvântatarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru cei 21 de bătrăni care sunt în grija SNOFR, și care au primit pe lângă alimentele elementare ( ulei, zahăr, făină, orez, păine și obiecte de igienă personală), și alte daruri ce au constat în preparate tradiționale din carne, lapte, cozonaci, fructe, dulciuri, colaci pentru masa de Sfintele Paști.

Aceasta acțiune a fost posibilă cu ajutorul Protoieriei Fălticeni care încearcă mereu să vină în ajutorul celor care nu posibiltăți materiale pentru a-și traiul zilnic, din toate categoriile sociale.

Momentul împărțirii darurilor a fost precedată de rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, în prezența părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu și a doamnei Elena Aioanei, și  care a fost unul destul de emoționant , datorită faptului, că unii dintre cei ce au primit aceste cadouri, nu s-ar fi așteptat că vor avea cu ce să pregătească masa de Sfintele Paști.

“Ne bucurăm ca putem avea grijă și de dumneavoastră, și mulțumim pe această cale doamnei Elena Aioanei, care ne-a ajutat că să putem face această fapta bună, acum când ne apropiem de Slăvitul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Nu reușim să vă ajutăm lunar cu alimente, așă cum doamna Aionei are grijă de dumneavoastră, care iată fiind neobosită în a vă ajuta ca să vă ofere acest sprijin și care este mult mai apropiată de dumneavoastră, dar mereu căutăm soluții pentru a vă ajuta ca să nu simțiți că sunteți singuri pe lume. Sperăm că am adus un pic se speranță în sufletele dumneavoastră și vă promitem că astfel de acțiuni vor continua. Vă dorim multă sănătate și ca Învierea Domnului să vă binecuvinteze casele și să vă dăruiasca mântuire,  iar doamnei Aioanei alături de cei ce fac parte din această organizație de ajutorare a aproapelui,  multă putere pentru a ajuta acești bunici mulți ani de acum înainte”.

Pentru cei care nu s-au putut deplasa și imobilizați la pat, le-au fost duse acasă de către președintele Elena Aioanei și de către voluntarii SNOFR.

Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române – Filiala Fălticeni a fost înfiinţată în anul 2000, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, desfăşurând, în cei 18 ani de funcţionare, o consistentă activitate social-filantropică. Sub purtarea de grijă a acestei societăţi s-au aflat, în decursul anilor, zeci de bătrâni din Fălticeni şi din împrejurimi, persoane nevoiaşe, elevi şi studenţi aflaţi în imposibilitatea de a-şi continua studiile, familii sărace cu mulţi copii.

De la începutul anului 2016, filiala fălticeneană a SNOFR este condusă de doamna Elena Aioanei, sub a cărei preşedinţie s-au derulat acţiuni caritabile de amploare, în special în rândul bătrânilor. 21 de bătrâni, dar şi copii care se află în grija bunicilor sunt în evidenţele SNOFR, fiind ajutaţi cu toate cele necesare traiului de zi cu zi.

ȘTIRI