Sportivul rădășenean Ciprian Tudosă s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Canotaj pentru senioriSport

Sportivul rădășenean Ciprian Tudosă s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Canotaj pentru seniori

       Accesări: 659

Din nou în finală. Sportivul Ciprian Tudosă din Rădășeni reprezintă România la Campionatului Mondial de Canotaj pentru seniori care se desfășoară zilele acestea la Plovdiv (Bulgaria). Canotorul a reușit să ajungă în ultimul act al competiției după un parcurs tot mai bun de la o cursă la alta.

Ciprian Tudosă face echipă cu Marius Cozmiuc în proba de dublu rame (M2).

Șansele cuceririi unei medalii sunt mari ținând cont că echipajul românesc are cel mai bun timp dintre concurenți.

Finala are loc în această dimineață și poate fi urmărită în direct.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Canotorul rădășenean afirmă cu modestie că nu și-a fixat nici un obiectiv pentru finala mondialului, în schimb susține că ținta principală sunt jocurile olimpice de vară de la Tokyo ce se vor desfășura peste doi ani.

„Nu avem nici un obiectiv. Trebuie doar să ne facem cursa și rezultatul va veni sigur.”, ne-a declarat canotorul din Rădășeni. „Obiectivul nostru major este Tokyo 2020! Până atunci suntem în creștere.”

În proba de dublu rame, Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc vor concura cu echipajele din Canada, Croația, Franța, Noua Zeelandă și Spania.

La ultima întrecere pe apă, canotorul din Rădășeni și-a adjudecat medalia de bronz, în aceeași probă de dublu rame, la Campionatul European de Canotaj ce s-a desfășurat la începutul lunii august în Scoția.

Mondialul de Canotaj din Bulgaria este transmis de canalul TVR.

ȘTIRI