Fălticeneanul Nicu Bujoreanu este singurul sportiv din județul Suceava care participă la Maratonul Internațional BucureștiSport

Fălticeneanul Nicu Bujoreanu este singurul sportiv din județul Suceava care participă la Maratonul Internațional București

       Accesări: 250

Revine la linia de start. Sportivul Nicu Bujoreanu participă și în acest an la cea mai titrată competiție de alergare din România. Mare amator de mișcare, fălticeneanul de 55 de ani este unul din cei 10.000 de participanți care s-au înscris la Maratonul Internațional București.

Competiția reunește deopotrivă sportivi amatori și profesioniști din peste 50 de țări ale lumii.

Startul se va da duminică dimineață, pe 4 octombrie, la ora 9.30, din Piața Constituției, alergătorii urmând să parcurgă un traseu de 21 de kilometri, care include câteva din cele mai importante artere de circulație din Capitală: Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Calea Victoriei, Bulevardul Regina Maria și Calea 13 Septembrie.

Nicu Bujoreanu are 11 prezențe la cursele de maraton de talie națională și internațională, iar la concursul de la București participă pentru a cincea oară. De meserie polițist, maratonistul fălticenean spune că nu va renunța prea curând la cursele de alergare pentru că fizic și mental se simte mai puternic decât la 25 de ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El este și un fan al tenisului de masă, având numeroase medalii și cupe câștigate la competițiile cu mingea de celuloid.

”Particip la Maratonul Internațional București pentru că mi-am dorit să reprezint orașul Fălticeni. Acesta este primul lucru care m-a motivat să intru în această competiție.”, ne-a declarat Nicu Bujoreanu.”Vreau în același timp ca prin puterea exemplului să îi pot convinge și pe alți fălticeneni, în special tinerii, să se alăture acestui sport. Eu fac lucrul acesta de mult timp și vreau să vă spun că, fizic și psihic, mă simt mai bine ca la 25 de ani. Concursul nu va fi deloc ușor, pentru că anul acesta sunt mai mulți participanți. Sigur, îmi doresc o medalie. Îmi propun înainte de toate să îmi depășesc propriul record personal de la acest maraton și să închei concursul pe un loc cât mai onorant.”

Fălticeneanul va concura la categoria sportivilor amatori cu vârsta peste 45 de ani. Performanțele obținute în competiții arată că, la categoria amatori +45 de ani, Nicu Bujoreanu este cel mai bine cotat alergător de maraton și semimaraton din Moldova.

Concurenții vor trebui să parcurgă cei 21 de km în maxim 3 ore.

Trecerea liniei de finiș este obiectivul oricărui alergător pasionat. Toți sportivii care vor reuși acest lucru vor primi medalia de finalist al cursei.

Organizatorii promit condiţii optime de concurs, într-o competiţie organizată atent şi profesionist din punct de vedere tehnic, recunoscută pe plan internaţional şi afiliată AIMS şi IAAF. Traseul este măsurat şi omologat, fiind complet închis traficului pietonilor şi vehiculelor, oferind siguranţă maximă alergătorilor.

ȘTIRI