Spitalul TBC din Fălticeni și Secția Pneumologie vor atinge standarde moderne pe dotări și condiții de internareSănătate

Spitalul TBC din Fălticeni și Secția Pneumologie vor atinge standarde moderne pe dotări și condiții de internare

       Accesări: 4279

Modernizarea sistemului local de sănătate va continua și anul acesta. Achiziția de tehnologie medicală de ultimă oră este una dintre prioritățile conducerii Spitalului Municipal Fălticeni care, în ultimii cinci ani, cu fonduri de la bugetul local, s-a înzestrat permanent cu aparatură modernă. Pe lista investițiilor urmează una dintre cele patru secții exterioare ale unității medicale.

Anul acesta vor fi alocați bani pentru Spitalul TBC din Fălticeni și Secția Pneumologie ce funcționează de peste 40 de ani în cartierul Tâmpești.

În cadrul unității a fost încheiat la finele anului 2018 unul dintre cele mai importante programe de investiții pe dotare medicală.

Clădirea dispune, la parter, de cea mai nouă și performantă tehnologie digitală de radiografie, cu raze X, de proveniență japoneză. Sistemul, produs de reputata companie Fujifilm, este operațional începând cu ianuarie 2019.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aparatele au costat peste 650.000 de lei și au primit recent avizul de funcționare de la CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), autoritatea națională în domeniu, ce se află în subordinea Primului Ministru.

Tot de la bugetul local au fost alocate fonduri pentru reabilitarea și modernizarea camerei pentru radiografiere, acum dotată cu uși speciale din plumb. Incinta a fost complet transformată la interior pentru a respecta noile normative din domeniul sănătății.

Alte investiții, de această dată în modernizarea spațiul interior, vor fi făcute pe parcursul anului 2019. Mai precis, Spitalul TBC și Secția Pneumologie din Tâmpești vor fi recompartimentate astfel încât să ofere condiții optime de internare și, totodată, un spațiu mai generos pentru pacienți.

Modificările au loc în cadrul unui proiect mai amplu ce vizează extinderea Secției de Pneumologie. Lângă imobilul actual va fi construit un nou corp de clădire.

Numărul de paturi va rămâne același, 30 pe întreaga unitate, respectiv 15 paturi pentru Secția Pneumologie și 15 pentru spitalul TBC. În schimb, condițiile hoteliere vor fi mult mai bune, iar suprafața utilă va crește semnificativ, persoanele internate urmând să beneficieze de un grad sporit de confort.

Investiția, în valoare de peste 1,9 milioane de lei, se află în stadiul de achiziție pentru lucrările de execuție.

Proiectul tehnic este finalizat și urmează ca în decursul acestui an să înceapă amenajările propuse, dacă licitația va decurge fără probleme.

Tot pentru anul 2019 sunt vizate achiziții pentru dotarea noului spital.

Aparat radiografie Fujifilm

ȘTIRI