Spitalul din Fălticeni va primi de la Ministerul Sănătății altă finanțare de 3 milioane de lei pentru dotăriActualitate

Spitalul din Fălticeni va primi de la Ministerul Sănătății altă finanțare de 3 milioane de lei pentru dotări

       Accesări: 910

Noi fonduri pentru spital. Unitatea medicală din Fălticeni urmează să primească cea de-a doua finanțare de la Ministerul Sănătății. Banii vor fi virați în contul administrației locale peste cel mult două săptămâni.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 11 mai, de senatorul Ioan Stan în cadrul întâlnirii electorale, de la Centrul Cultural G.V.Birlic, unde membrii și simpatizanții PSD din Fălticeni și zona Fălticeni s-au întâlnit cu ministrul culturii, Daniel Breaz.

Suma alocată va fi de opt ori mai mare decât fondul precedent.

La începutul lunii mai, Spitalul Municipal Fălticeni primea 471.000 de lei.

Ministerul ar urma să aloce alte peste 3 milioane de lei pentru achiziția de dotări medicale și nemedicale. Fondurile promise vor fi virate peste două săptămâni.

Managerul Vlad Morariu afirma recent că fondurile necesare pentru aparatura medicală se ridică la 25 de milioane de lei, în timp ce necesarul pentru dotările nemedicale, mobilier, aparatură electrocasnică, perdele, lenjerii, veselă, deja licitate, se ridică la 5,7 milioane de lei.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul sănătății anunța, într-o conferință de presă, că în bugetul ministerului există toți banii necesari pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni.

Construirea clădirii spitalului a început în anul 1991 și a fost finalizată în vara anului 2018.

Pentru a putea primi avizul ISU, unitatea medicală are nevoie de trei scări de evacuare la incendiu. Lucrările pentru noile scări exterioare au început în luna aprilie și vor fi finalizate în toamna acestui an.

ȘTIRI