Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs 12 posturi destinate medicilor specialiști cu diferite competențeSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs 12 posturi destinate medicilor specialiști cu diferite competențe

       Accesări: 3907

Medicii sunt la mare căutare în toată țara. Nevoie acută de doctori și la Fălticeni, unde actualul manager al spitalului municipal dorește să construiască și aibă o echipă mai numeroasă. Mai multe secții și compartimente din cadrul unității medicale funcționează la cota de avarie din cauza lipsei de doctori.

Conducerea spitalului scoate la concurs numai puțin de 12 posturi pe mai multe specialități.

Acestea sunt disponibile la secțiile Cardiologie, Pediatrie și Chirurgie, unde de foarte mult timp se caută doctori.

Toate posturile puse la bătaie de Spitalul Municipal Fălticeni sunt cu normă întreagă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Ne dorim mai mulți medici la Fălticeni. Există un deficit aici și vrem să-l acoperim cu doctori noi pentru spitalul nostru.”, ne-a declarat doctorul Vlad Morariu, managerul unității medicale. „Vrem ca toate specialitățile cu adresabilitate mare să aibă numărul necesar de doctori. Nevoia de cadre medicale este una din principalele noastre probleme. De altfel, cam toate spitalele se confruntă cu aceeași dificultate în privința personalului.”

Spitalul fălticenean scoate la concurs câte un post la Chirurgie generală, Epidemiologie și BFT (recuperare, medicină fizică, balneologie).

Două posturi sunt libere și la CPU (Compartimentul Primiri Urgențe) care de aproape doi ani funcționează fără medic specialist în medicina de urgență, asistența medicală de specialitate fiind asigurată de medicii de gardă.

Posturile disponibile sunt pentru medic specialist în medicina de urgență și respectiv pentru medic specialist în medicina generală, cu competențe sau atestat în medicina de urgență.

Unitatea are nevoie și de un medic specialist cardiolog.

Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs un post la Compartimentul Urologie și un altul pentru medic oncolog la Cabinetul de Oncologie.

Două locuri sunt disponibile și în cadrul Ambulatoriului de Specialitate (fosta Policlinică). Aici sunt scoase la concurs posturi pentru Cabinetul de Boli Infecțioase și Cabinetul de Boli metabolice. În altă ordine de idei se caută doi medici pe specialitățile boli infecțioase, respectiv diabet, nutriție și boli metabolice.

Lista se încheie cu un post pentru medic rezident, ultimul an, la specialitatea Pediatrie.

Candidații care se pot înscrie la secretariatul unității medicale de pe strada Ion Creangă, situat în incinta Ambulatoriului de Specialitate (fosta Policlinică).

Aceștia trebuie să achite o taxă de concurs de 150 de lei.

Una din condițiile pe care trebuie să le îndeplinească participanții este să facă dovada faptului că nu i-au fost aplicate sancțiuni în domeniu.

Candidații se pot înscrie, până pe 19 ianuarie, la secretariatul unității de pe strada Ion Creangă nr.1.

Data la care urmează să fie susținut concursul pentru medicii specialiști urmează să fie anunțat în perioada următoare de conducerea Spitalului Municipal Fălticeni.

ȘTIRI