Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs posturile de director medical și director financiar contabilSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni scoate la concurs posturile de director medical și director financiar contabil

       Accesări: 2586

Examene importante în sistemul de sănătate local. Două dintre cele mai bine cotate funcții din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni sunt scoase la concurs. Posturile de director medical și director financiar contabil intră de astăzi în vizorul candidaților care vor gestiona unitatea medicală ce are arondate peste 150.000 de persoane.

În același timp cele două funcții permit ocuparea un loc în comitetul director al unității medicale din care mai face parte doar managerul spitalului și directorul de îngrijiri.

Mandatele actualilor directori s-au încheiat, iar legea prevede scoaterea posturilor la concurs, la fiecare trei ani.

Candidații se pot înscrie la secretariatul spitalului, aflat în incinta Ambulatoriului de Specialitate de pe strada Ion Creangă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceștia trebuie să îndeplinească o serie de criterii specificate în lege. Pentru postul de director medical candidații trebuie să aibă minim 5 ani vechi în specialitate, sunt confirmați ca medic specialist, locuiesc în România, nu au vârsta de pensionare și sunt absolvenți ai învățământului universitar de lungă durată.

Pentru postul de director financiar contabil se cer minim 2 ani vechime, iar candidații trebuie să aibă domiciliul stabil în țară, cursuri încheiate în învățământului universitar de lungă durată și nu sunt în pragul pensionării.

Data limită de înscriere este 23 octombrie (ora 16). Dosare depuse de candidați vor fi analizate de o comisie, după care vor fi afișate rezultatele selecției dosarelor.

Concursul constă în trei probe, testul grilă pentru verificarea cunoștințelor din legislație, susținerea unui proiect de specialitate și interviul de selecție.

Candidații pentru postul de director medical vor susține toate cele trei probe pe 1 noiembrie, iar cei pentru funcția de director financiar contabil pe data de 2 noiembrie. Pentru lucrarea de specialitate, concurenții au patru teme cadru la alegere prin care candidații își expun viziunea asupra spitalului din Fălticeni, într-un proiect de 8 – 10 pagini.

Rezultatele concursului vor fi afișate a doua zi, iar pe 6 și respectiv 7 noiembrie vor fi publicate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Postul de director medical este ocupat în prezent de medicul Dorin Vâlceanu, directorul Centrului de Sănătate Vadu Moldovei, iar postul de director financiar contabil de economistul Lia Munteanu.

ȘTIRI