Spitalul Municipal Fălticeni primește încă 9,6 milioane de lei din bugetul pentru investiții al Ministerului SănătățiiExclusiv

Spitalul Municipal Fălticeni primește încă 9,6 milioane de lei din bugetul pentru investiții al Ministerului Sănătății

       Accesări: 2914

Vești bune pentru sistemul local de sănătate. Spitalul Municipal Fălticeni a primit marți, 4 iunie, o nouă tranșă de bani de la Ministerul Sănătății. Suma virată pentru unitatea medicală se cifrează la 9,6 milioane de lei.

Banii au fost virați din bugetul pentru investiții al Ministerului Sănătății.

La jumătatea lunii aprilie, ministrul Sorina Pintea anunța că pentru Spitalul Municipal Fălticeni este prevăzută toată suma necesară pentru finalizarea lucrărilor și pentru partea de dotări, în vederea deschiderii noii unități medicale în cursul acestui an.

Noul Spital Municipal Fălticeni
Noul Spital Municipal Fălticeni
Noul Spital Municipal Fălticeni

Cele 9,6 milioane de lei au fost precedate de o tranșă mai mică, de 417.000 de lei, virată la începutul lunii trecute în contul municipalității, prin DSP Suceava. În total sunt peste 10 milioane de lei destinați noului spital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman spune că ministrul Pintea este un ministru parolist și că obiectivul propus, acela de a deschide spitalul, este tot mai aproape.

„Ministrul Sănătății s-a ținut de cuvânt! Spitalul din Fălticeni a primit 9,6 milioane de lei, fonduri care asigură continuitatea lucrărilor de construcție și achizițiile propuse.”, ne-a declarat edilul Coman. „Este o sumă consistentă și importantă care ne permite să facem pași mari spre finalizarea spitalului. Suntem tot mai aproape de deschiderea acestuia și vreau să le spun fălticenenilor că atât doamna ministru Pintea, membrii din conducerea spitalului, cât și eu, ca primar și cetățean al acestui municipiu, ne dorim inaugurarea noului spital în decursul acestui an.”

Primarul Cătălin Coman

Construirea celui mai important obiectiv din Fălticeni a început în anul 1991. Lucrările s-au făcut pe bucăți, cu întreruperi de câțiva ani.

Lucrările au fost reluate începând din anul 2012, odată cu alocarea câtorva tranșe constante de bani, de la ministerul de resort.

Cele peste 10 milioane de lei alocate în prezent sunt destinate achiziției de aparatură medicală nouă și pentru achitarea integrală a lucrărilor la scările de incendiu, proiect obligatoriu pentru avizul ISU, reglementare apărută după incendiul de la Colectiv.

Fundația scărilor exterioare de urgență la incendiu

Scările sunt amplasate în exteriorul clădirii spitalului și costă 4,5 milioane de lei. Proiectul prevede construirea unui număr de trei scări, pe trei corpuri diferite ale unității medicale.

Restul de 5,5 milioane de lei, din fondul alocat de Ministerul Sănătății, vor fi utilizați pentru plata dotărilor nemedicale, respectiv lenjerii, veselă, mobilier, electrocasnice, aparatură IT.

Licitația pentru aceste produse este finalizată, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă livrările acestora către spital.

Ministerul Sănătății urmează să aloce aproximativ 30 de milioane de lei pentru achiziția de aparatură modernă, licitația fiind în curs de desfășurare.

Noul spital va primi finanțare și de la Primăria Municipiului Fălticeni pentru achiziția de instrumentar și tehnică medicală de ultimă generație.

ȘTIRI