Spitalul Municipal Fălticeni primește de la bugetul local 2 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură modernăActualitate

Spitalul Municipal Fălticeni primește de la bugetul local 2 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură modernă

       Accesări: 1203

Noi investiții pentru sistemul de sănătate local. Spitalul primește 2 milioane de lei de la bugetul local al municipiului Fălticeni, buget aprobat în ședința ordinară din 15 aprilie. Suma este destinată achiziției de aparatură modernă.

Lista dotărilor necasre a fost înaintată încă de anul trecut de către conducerea spitalului.

În ultimii 10 ani, unitatea medicală a primit de la bugetul local peste 11 milioane de lei, fonduri destinate exclusiv dotărilor cu tehnică medicală.

La aceste fonduri se adaugă sumele pe care Primăria le-a alocat pentru mutarea și modernizarea noii maternități de pe strada Ion Creangă, modernizărea compartimentului Radiologie din cadrul Spitalului TBC și cele pentru lucrările destinate amenajărilor exterioare la noul spital.

Municipiul Fălticeni are un buget de 106,25 milioane, 22% din valoarea acestuia fiind direcționată pe investiții în sănătate, educație, infrastructură, lucrări edilitare și alte domenii.

„Și anul acesta am fixat în buget o sumă destinată investițiilor pentru dotarea spitalului.”, ne-a declarat primarul municipiului Fălticeni. „Sunt bani care se vor regăsi în aparatură medicală. Am decis să alocăm, deocamdată, 2 milioane de lei, și să continuăm finanțarea unității pentru modernizarea de aparatură și tehnică medicală.”

Cătălin Coman mai spune că după rectificarea bugetară din vară, spitalul va putea primi altă tranșă de bani pentru achiziția de aparatură.

Spitalul municipal Fălticeni urmează să mai primească, în același scop, alte aproximativ 31 de milioane de lei de la Ministerul Sănătății.

Aproape 6 milioane de lei vor fi alocate de minister pentru dotările nemedicale (mobilier, aparatură electrocasnică, perdele, lenjerii, veselă) care sunt deja licitate.

La partea de echipamente medicale, aparatura este în curs de achiziționare.

Costurile aparaturii se ridică la 25 de milioane de lei, adică jumătate din suma pe care Ministerul Sănătății a alocat-o în ultimii șase ani pentru finalizarea clădirii spitalului.

ȘTIRI