Spitalul Municipal Fălticeni primește aparatură ultramodernă în valoare de 2 milioane de leiSănătate

Spitalul Municipal Fălticeni primește aparatură ultramodernă în valoare de 2 milioane de lei

       Accesări: 253

Modernizare pe toate planurile. Dacă la noul spital încă mai este de muncă, la capitolul tehnologie medicală unitatea fălticeneană face pași importanți și își extinde necesarul de aparatură cu câteva achiziții de top. Chiar înainte de noul an 2016 la Spitalul Municipal Fălticeni au fost aduse cele mai noi și avansate echipamente de lucru pentru intervenții chirurgicale, monitorizare și diagnosticare.

Aparatura, în valoare de 2 milioane de lei, este procurată cu fonduri de la Ministerul Sănătății și Primăria Fălticeni, în urma licitației desfășurate în toamna anului trecut. Aceasta va fi utilizată și pusă în funcțiune peste câteva zile, după ce medicii vor fi instruiți de către specialiști cum să folosească echipamentele moderne.

Noile achiziții vor ajuta cadrele sanitare să aducă plus valoare în calitatea actului medical, să ofere mai rapid un diagnostic și să optimizeze durata intervențiilor operatorii.

”Planul nostru de modernizare al spitalului cu aparatură de ultimă generație continuă. Pe final de an 2015 am primit mai multe echipamente care ne vor permite să ridicăm standardele muncii noastre.”, ne-a declarat doctorul Vlad Morariu, managerul spitalului din Fălticeni. ”Suntem încântați că pe parte tehnologică spitalul este dotat cu tot ceea ce este mai nou pe piață. Astfel reușim să fim în pas cu marile unitățile medicale de stat și chiar cu cele private.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tehnologia de ultimă generație care intră în dotarea unității medicale fălticenene este aparatură de top fabricată de renumiții producători Siemens (Germania) și General Electric (SUA).

Lista include un ecograf 3D-4D pentru Maternitate, un sistem pentru radioscopie intraoperatorie, un aparat care poate face raze în timpul operației și permite realizarea de operații minim invazive, un videolaringoscop destinat intubării pacienților cu anumite particularități anatomice. Pentru morga din cadrul unității sanitare s-au adus două frigidere pentru depozitarea cadavrelor.

Dotările nou intrate în instrumentarul de intervenție mai includ un ecograf pentru vase și nervi, încălzitoare de sânge și o linie completă pentru artroscopie.

Aparatura va permite efectuarea de operații într-un timp mai scurt, cu acuratețe ridicată și pierderi mai mici de sânge, iar investigațiile vor fi mai amănunțite.

Spitalul Municipal Fălticeni, care are arondate 160.000 de persoane, și-a înnoit constant linia de tehnologie medicală începând din anul 2013 când echipamentele vechi au fost înlocuite treptat cu cele ultramoderne. Achizițiile vor continua și în 2016, după cum spune managerul Vlad Morariu care își dorește aparatură performantă și un act medical pe măsură.

Rudy Hödl

ȘTIRI