Spitalul Municipal Fălticeni este evaluat timp de cinci zile de experții Comisiei Naționale de AcreditareActualitate

Spitalul Municipal Fălticeni este evaluat timp de cinci zile de experții Comisiei Naționale de Acreditare

       Accesări: 2486

Zile de foc pentru mai mulți medici și cadre sanitare din municipiu. Trei experți ai Comisiei Naționale de Acreditare au demarat începând cu data de 21 martie procedurile de evaluare pentru Spitalului Fălticeni în vederea acreditării acestuia pentru următorii cinci ani. Comisia analizează implementarea și respectarea standardelor elaborate de CONAS și le vor compara cu ceea ce găsesc la spitalul fălticenean.

Experții sunt evaluatori independenți și vor verifica respectarea procedurilor medicale, infrastructura, dar și dotările din spital.

Factorul uman va fi supus unei alte analize, prin intermediul unor chestionare.

”Șansele de a primi acreditarea sunt foarte mari. Noi ne-am pregătit foarte bine.”, susține doctorul Vlad Morariu, managerul Spitalului Fălticeni. ”În ultimul timp am căutat să îmbunătățim tot ce se poate la acest spital vechi de peste 150 de ani. Eu sunt foarte optimist și cred că totul va fi bine.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evaluarea se va încheia pe 25 martie, după care experții vor raporta Comisiei Naționale de Acreditare propriile concluzii.

Primul și cel mai consistent dosar de evaluare este cel al managerului instituției. Vor fi testați directorul medical, contabilul șef, medicii, asistentele, dar și infirmierii.

Nu numai persoanalul medical va fi supus întrebărilor ci și pacienții, dar și aparținătorii acestora.

Vlad Morariu este realist și recunoaște că există aspecte la care spitalul va primi neconfirmitate. Experții independenți pun foarte mult accent pe respectare procedurilor și circuitelor medicale, capitol unde unitatea medicală din Fălticeni stă foarte bine.

”Din păcate, având în vedere vechimea clădirii și alte aspecte legate de acest capitol, spitalul va primi neconformitate. Vom putea fi depunctați. Sunt lucruri care nu avem ce să le facem. Spitalul vechi trebuia închis demult.”, afirmă managerul unității medicale fălticenene. ”Ceea ce pot să vă spun este că în ultimii doi ani am adus îmbunătățiri consistente. Am căutat să aducem elemente de noutate care să schimbe vizual aspectul. Prin intermediul dotărilor cu aparatură nouă, paturi și mobilier nou, cred că am reușit acest lucru. Multe din saloanele unde tratăm pacienții pe secții arată cu totul altfel acum, după ce am investit în modernizarea acestora. Am pus accent pe realizarea unor circuite medicale care corespund standardelor actuale. Ne-am dorit un climat mai bun pentru toți pacienții noștri.”

Șansele unui raport favorabil al experților CONAS sunt mari, crede managerul Morariu care mai spune că pe toate secțiile s-au adus îmbunătățiri. Unele dintre acestea se regăsesc și în Ambulatoriul de Specialitate de pe strada Ion Creangă.

Ciclul de acreditare este o dată la 5 ani, procesul fiind demarat la nivel național din anul 2011.

Aceasta este prima evaluare făcută la Spitalul Municipal Fălticeni. În județ, doar trei spitale figurează pe lista unităților medicale acreditate: Spitalul Județean de Urgență Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți și Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

 

ȘTIRI