Spitalul Municipal Fălticeni dispune de primul sistem de endoscopie urinară joasă pentru afecțiunile urologiceActualitate

Spitalul Municipal Fălticeni dispune de primul sistem de endoscopie urinară joasă pentru afecțiunile urologice

       Accesări: 4682

Noutățile din domeniul tehnologiilor medicale ajung și la Fălticeni. Ultima achiziție realizată de Spitalul Municipal Fălticeni este un sistem de endoscopie urinară joasă, primul de acest fel pentru unitatea sanitară. Aparatul funcționează în dotarea noului compartiment Urologie, condus de medicul specialist urolog Mereuță Oleg.

Peste 3 milioane de lei s-au investit în ultimii patru ani pentru dotarea spitalului cu tehnologie medicală modernă pentru  intervenții și diagnosticare.

”Spitalul din Fălticeni și-a mărit baza de intervenție în dotare un sistem de endoscopie urinară joasă de ultima generație. Aparatul a fost achiziționat recent și este deja utilizat în actul medical.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. ”Aveam mare nevoie de această tehnologie ținând cont de numărul ridicat de pacienți și populația arondată spitalului nostru, formată preponderent din persoane vârstnice din mediul rural.”

Conducerea unității medicale adresa în urmă cu câteva săptămâni Primăriei Fălticeni solicitarea de a cumpăra un endoscop de ultimă generație pentru realizarea unor investigații rapide.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aparatul, în valoare de 170.000 lei, a fost achiziționat cu fonduri de la bugetul local.

Potrivit doctorului Vlad Morariu, în cadrul Spitalului Municipal Fălticeni se pot trata mai multe patologii de specialitate urologie, printre care patologia uretrei (stricturi, tumori, litiază), patologia prostatei (adenom, cancer de prostată în stadiul cu retenție de urină), patologia vezicii urinare (litiază, tumori, ureterocele) și se poate extinde la inserție de sonde ureterale pentru ureterohidronefroză.

Noul aparat intrat în dotarea Spitalului Municipal Fălticeni permite monitorizarea pacienților cu tumori vezicale, prin intermediul unor cistoscopii de control.

ȘTIRI