Spitalul Municipal Fălticeni are posturi disponibile pentru pediatri și cardiologiLocal

Spitalul Municipal Fălticeni are posturi disponibile pentru pediatri și cardiologi

       Accesări: 996

Se caută medici. Una din cele mai stringente probleme ale Spitalul Municipal Fălticeni, care nici acum nu și-a găsit rezolvarea, este lipsa doctorilor. Câteva secții din cadrul unității au posturi disponibile, iar altele urmează sunt scoase la concurs deoarece unele cadre sunt în pragul pensionării.

Pediatria funcționează la cota de avarie.

Doar doi medici au mai rămas pe ”baricade”, care trebuie să facă și gărzi. Pentru asigurarea unui ciclul normal de lucru, spitalul fălticenean ar trebuie să aibă încă patru pediatri.

Potrivit managerului Vlad Morariu, unitatea medicală vrea să angajeze cel puțin doi medici pentru secția Pediatrie. Posturile au fost scoase la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni. Tinerii pediatri sau cei cu experiență preferă să lucreze în spitale județene sau universitare, fie aleg calea străinătății.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei care doresc să se angajeze ar trebui să știe că posturile de doctor pediatru sunt în continuare disponibile.

”Vrem să mărim echipa actuală ca să degrevăm programul foarte încărcat al doamnelor doctor Marian respectiv Nistor. Spitalul Fălticeni angajează cel puțin doi pediatri, posturile fiind deja disponibile. Este foarte multă muncă, iar cu doi medici abia mai facem față.”, precizează doctorul și managerul Vlad Morariu. ”Mi-am păstrat optimismul și cred că vom reuși să mărim echipa de pediatri. Nu suntem singurii în situația de față. Și alte spitale din țară se confruntă cu aceeași problemă, deficitul de pediatri și cardiologi.”

Angajări se fac și la Cardiologie.

Până acum câteva singurul medic pe secție era Adrian Sigmund. Chiar și după pensionare, conducerea unității a continuat să apeleze la serviciile acestuia. Pentru câteva luni a fost posibil.

Acum doi cardiologi ar acoperi numai bine necesarul pentru Spitalul Municipal Fălticeni care și-a sporit treptat numărul de medici și asistente în ultimele 12 luni.

ȘTIRI