Spitalul din Fălticeni are nevoie urgentă de mediciLocal

Spitalul din Fălticeni are nevoie urgentă de medici

       Accesări: 724

Se caută persoane serioase și dornice de muncă. Dacă sunteți medic și îndepliniți criteriile amintite, atunci aveți toate șansele să vă angajați la Spitalul Municipal Fălticeni. De două luni câteva secții ale unității medicale duc lipsă de doctori, situația devenind tot mai presantă.

Din luna iunie, pe secțiile Cardiologie și Neonatologie lucrează un singur medic.

Până acum două luni posturile erau ocupate de Adrian Sigmund și Mariana Sigmund.

După pensionarea acestora, conducerea spitalului fălticenean a făcut toate demersurile necesare pentru angajare. Locurile sunt vacante în continuare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Avem nevoie acută de trei medici”, a declarat medicul Vlad Morariu, managerul SMF, pentru Cronica de Fălticeni. ”Din păcate, anul acesta, ne-au părăsit prin pensionare, doctorii Adrian și Mariana Sigmund, medicul cardiolog și medicul neonatolog. Plecarea lor a lăsat un mare gol în spate, pe care dorim să-l acoperim”.

Până la angajarea unui nou neonatolog și cardiolog, locurile lipsă sunt suplinite, temporar, de colegi inimoși.

”Colegii noștri, doamnele doctor Marian și Nistor, au fost rugate să ne vină în sprijin și, pe moment, ne ajută. Dar nu este o soluție normală și de durată, ci una de avarie, pentru că acești medici au un program foarte încărcat”, mai spune managerul spitalului din Fălticeni.

Pe lângă secția de Neonatologie și Cardiologie, descoperită este și Pediatria. Aici sunt două posturi libere. Unul este disponibil încă de anul trecut când șefa secției, Aurora Diaconița, s-a pensionat.

O altă problemă este faptul că personalul insuficient nu poate acoperi liniile de gardă, în sprijinul acestora venind medicii care activează în cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinică).

”Încercăm să cooptăm măcar un medic specialist pediatru să vină la Pediatrie. După pensionarea fostului șef al secției Pediatrie nimeni nu a mai solicitat postul respectiv”, susține doctorul și managerul Vlad Morariu. ”Volumul de muncă este mare. Dorim să venim în sprijinul medicilor pediatri actuali cu un al treilea și chiar al patrulea coleg. Ne va fi de mare folos și la acoperirea liniei de gardă pentru care este nevoie de minim patru doctori. Acum gărzile sunt acoperite cu medici din ambulatoriu.”

Vlad Morariu spune că, pe lângă principala condiție de angajare – absolvirea specialității, medicii care vor veni în colectivul Spitalului Municipal Fălticeni trebuie să fie dornici de muncă și serioși în meseria pe care o practică.

ȘTIRI