Spitalele sunt pregătite pentru o eventuală înmulţire a cazurilor de infecţii respiratoriiSănătate

Spitalele sunt pregătite pentru o eventuală înmulţire a cazurilor de infecţii respiratorii

       Accesări: 96

Spitalele sucevene sunt pregătite să facă faţă unei eventuale creşteri a numărului de persoane care acuză probleme respiratorii, a anunţat la începutul săptămânii conducerea Sirecţiei de Sănătate Publică Suceava. Reamintim că, potrivit ultimei statistici oficiale a DSP Suceava, la nivelul datei de 24 ianuarie în judeţul Suceava erau luaţi în evidenţă peste 3400 de pacienţi cu probleme respiratorii şi pneumopatii (doar 10% dintre aceştia fiind arondaţi zonei Fălticeni).

Anunţul a venit şi în contextul îngrijorării legate de situaţia din Ucraina. Din această cauză, la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizat un punct medical în vama Siret, pentru triajul epidemiologic al persoanelor care intră în România venind din ţara vecină, desfiinţat între timp pentru că, oficial, în 48 de ore nu a fost înregistrat nici un caz suspect de gripă porcină.

Potrivit precizărilor transmise presei la începutul săptămânii, conducerea DSP Suceava afirma că momentan nu se impun măsuri de restricţionare a accesului publicului în unităţile medicale din judeţ.

Responsabilii medicali recomandă populaţiei să continue să se vaccineze antigripal, pentru că vaccinul antigripal existent în farmacii conţine şi tulpina virusului AH1N1. Vaccinarea gratuită nu mai este posibilă momentan pentru că medicii de familie au epuizat dozele de vaccin repartizate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Având în vedere situaţia din Ucraina, Ministerul Sanatatii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava să se asigure că unităţile sanitare iau toate măsurile de prevenire specifică şi nespecifică a gripei (purtarea echipamentului de protecţie, limitarea circulaţiei  bolnavilor şi aparţinătorilor, vaccinarea antigripală a personalului medical) şi să raporteze zilnic orice caz cu evoluţie şi simptomatologie asemănătoare gripei.

La rândul său, Biroul Regional OMS pentru Europa recomandă ca anumite grupuri de persoane considerate la risc crescut de boli severe să fie vaccinate în fiecare an împotriva gripei. Acestea includ persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, rezidenţi ai instituţiilor pentru persoane în vârsta şi cu handicap, femeile gravide, persoanele cu afecţiuni cronice cum ar fi bolile cardiovasculare, pulmonare sau afecţiunile neurologice cronice şi copiii cu vârsta cuprinsă între 6-59 luni.

ȘTIRI