Spiritul creaţiei la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”Educație

Spiritul creaţiei la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”

       Accesări: 211

Premergător vacanţei, la nivelul Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, au fost organizate activităţi în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, sub diverse forme: ateliere de dans, de creaţie literară, de muzică sau de arte plastice, competiţii sportive, activităţi de voluntariat,  vizite şi excursii tematice, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, de educaţie rutieră şi multe altele.

Toate aceste activităţi, indiferent de domeniul vizat, au avut la bază o idee unitară, stând sub semnul creaţiei şi al creatorului, ne-a informat directorul şcolii, prof. Marius Pintilii.

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” a continuat şi anul acesta parteneriatul cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni în vederea implementării proiectului educaţional „Ucenici în atelierul maestrului Ion Irimescu”.

Patru clase gimnaziale, coordonate de profesorii Ermolania Dan, Aurora Zaharia, Valerian Bodnariu şi Marius Pintilii, au fost implicate în atelierele de creaţie ale proiectului: modelaj în lut/plastelină,  pictură pe pastă ceramică, colaje cu hârtie colorată, precum şi tehnică aplicată, încondeiere de ouă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O altă activitate închinată creaţiei, iniţiată de prof. Valentin Iordăchescu, a fost reprezentată de masa rotundă cu tema „Tainele creatorului”, în cadrul căreia elevii au avut prilejul de a se întâlni cu un cunoscut scriitor fălticenean, Alexa Paşcu.

Dezabaterea desfăşurată în mijlocul cărţilor, în biblioteca şcolii, a fost interesantă cu atât mai mult cu cât a avut ca punct de plecare ultimele apariţii editoriale ale autorului: Pelerin în Ţara Sfântă şi Şoapte în amurg.

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/spiritul-creatiei-la-scoala-ioan-ciurea-din-falticeni/”]

ȘTIRI