Spectacol de datini și obiceiuri în comuna SlatinaRural

Spectacol de datini și obiceiuri în comuna Slatina

       Accesări: 1290

Tradițiile din perioada sărbătorilor de iarnă se păstrează cu sfințenie în mediul rural. Vechile obiceiuri sunt prezentate publicului prin evenimente ce au loc între Crăciun și Anul Nou, în mai multe localități din zona Fălticeni. Una dintre manifestări va avea loc peste câteva zile în Comuna Slatina.

Autoritățile locale organizează un spectacolul de datini și obiceiuri ce se va desfășura pe 27 decembrie. Prima ediție s-a desfășurat cu succes anul trecut, iar anul acesta Primăria și Consiliul Local au pregătit un eveniment ce se vrea la fel de reușit.

La spectacol vor participa formații locale, dar și invitați din localitățile apropiate.

Pe scenă vor urca grupurile „Domnița Ruxandra” din Herla și „Mitic” din Găinești. În cadrul aceleași manifestării va fi prezentat Jocul cel Mare de către localnici din satul Herla.

La eveniment este invitat interpretul Grigore Moroșan. Tradițiile de iarnă vor fi prezentate de Ceata de la Boroaia, după care pe scenă vor intra Caprele de la Mălini și cele de la Păiseni.

Spectacolul de datini și obiceiuri se va desfășura în lunca de lângă mănăstirea Slatina. Manifestarea va începe la ora 12.30.

ȘTIRI