Spectacol de datini și obiceiuri în comuna SlatinaRural

Spectacol de datini și obiceiuri în comuna Slatina

       Accesări: 3068

Decembrie readuce în atenție frumusețea și unicitatea tradițiilor străbune. Pentru că nu vor să fie date uitării și, mai cu seamă să le cunoască și tânăra generație, într-o localitate din zona Fălticeni va avea loc un spectacol de datini și obiceiuri. Comuna Slatina va fi gazda manifestării ce se va desfășura pe 27 decembrie.

Localnicii, dar și sătenii din împrejurimi sunt așteptați să ia parte la un regal al tradițiilor în preambulul al datinilor săvârșite de Anul Nou.

Evenimentul va fi organizat în Lunca Mănăstirii, la ieșirea din satul Slatina.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Spectacolul de datini și obiceiuri va începe la ora 12,30 și va avea în program momente susținute de grupurile locale de elevi „Domnița Ruxandra” din Herla și „Mitic” din Găinești, coordonate de profesori inimoși, iubitori de tradiții.

În cadrul manifestării va fi prezentat și un obicei specific acestor locuri numit „Jocul cel Mare”.

La eveniment sunt invitați și oaspeți de seamă din zona folclorului. Străjerii din Dolheștii Mici vor prezenta o suită de dansuri populare și jocuri de pe Valea Șomuzului, în timp ce Ceata din Boroaia vor aduce urșii, caprele, ofițerul, fanfara și un suflător de flăcări.

La fel ca și anul trecut, programul va include și reprezentația Caprelor din Mălini.

Spectacolul de datini și obiceiuri de pe 27 decembrie este organizat sub patronajul Primăriei Comunei Slatina, reprezentantă de Primarul Vasile Vlăduț Gherman prin Departamentul Cultural coordonat de profesorul Alin Sărbușcă Moraru, și cu sprijinul Consiliului Local Slatina.

Anul acesta se va desfășura cea de a treia ediție.

ȘTIRI