Șomuzul Preutești pierde finala Cupei României în fața campioanei Bucovina RădăuțiSport

Șomuzul Preutești pierde finala Cupei României în fața campioanei Bucovina Rădăuți

       Accesări: 316

Stadionul „Areni” din Suceava a găzduit dumininică, 11 iunie, Finala Cupei României – Faza județeană, organizată de Asociația Județeană de Fotbal Suceava.

În ultimul act al competiției s-au întâlnit deținătoarea trofeului, ACS Șomuzul Preutești, și noua campionană județeană, CSM Bucovina Rădăuți.

Trebuie menționat că echipa din Preutești a reușit o performanță unică în această competiție, calificarea în trei finale consecutive, câștigând ediția din anul 2016.

De această dată trofeul a ajuns în vitrina campionilor din Rădăuți, după victoria la limită, 3-2. La pauză cele două echipe au fost la egalitate, scor 1-1.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După un început bun al echipei din Rădăuți, concretizat prin reușita lui Stoian din minutul 10, cei din Preutești au echilibrat întâlnirea și au pus presiune pe apărarea adversă, în special prin incursiunile lui Ovidiu Clim, considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători ai finalei. Eforturile echipei lui Cătălin Vasiliu au fost răsplătite de reușita lui Sgîian, cu un minut înainte de pauză.

Încrezători că își pot apăra trofeul, fotbaliștii din Preutești s-au văzut însă conduși din nou după golul din minutul 49 al lui Tudor Zaremba. Șomuzul și cei peste 100 de suporteri care au susținut echipa la Suceava, au contestat vehement validarea golului, acuzând o poziției de offside nesemnalizată, deși jucătorul care a marcat golul s-a oprit inițial din acțiune.

După alte 5 minute a venit și golul trei pentru Rădăuți, marcat de veteranul Iulian Ionesi. Părea că va fi o victorie facilă pentru campioni, dar intrarea în teren a unui alt veteran, Andrei Aileni, a dinamizat din noul jocul echipei din Preutești. Astfel, în minutul 76, Andrei Ciurlă a redus la un singur gol diferența pe tabela de scor. Finalul de joc i-a găsit pe cei de la Șomuzul în fața porții adverse, nou intratul Baghiu având o imensă ocazie de a marca la scurt timp după ce a fost introdus în teren, în minutul 86.

Fluierul final al arbitrului Ionuț Ignat a adus bucuria în tabăra echipei pregătită de Daniel Bălan, echipă care se pregătește pentru barajul de promovare în Liga a 3-a.

Șomuzul Preutești: Pascal A. – Constantin S., Vicovanu (86 Baghiu), Botușanu, Ciurlă C., Gheorghe I., Ciurlă A., Clim Ov. (60 Vasiliu R.), Sgîian (50 Aileni A.), Țugui, Vasiliu C.

Bucovina Rădăuți: Puianu I. – Alecsandru, Vitu. Vișinar, Antonesei, Bandi (81 Tironiac), Stoian (73 Tofan), Zaremba, Mihai (44 Ihnatiuc), Julei, Ionesi. Antr. Daniel Bălan.

ȘTIRI