Șomuzul Preutești își caută dreptatea la Comisia de disciplinăSport

Șomuzul Preutești își caută dreptatea la Comisia de disciplină

       Accesări: 1121

Un nou incident în fotbalul sucevean va fi pe masa de lucru a Comisiei de disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal, în ședința de miercuri, 9 mai 2018.

Oficialii echipei Șomuzul Preutești își caută dreptatea, după ce, în opinia lor, Nicu Ailenei a fost eliminat pe nedrept în meciul cu Viitorul Liteni, clubul riscând să fie amendat, iar doi jucători ai Liteniului au rămas nepedepsiți după ce l-au agresat pe Andrei Aileni.

Scandalul s-a produs în minutul 70 al partidei de duminică, 6 mai, pe terenul echipei din Liteni, ne-a relatat Cătălin Vasiliu, reprezentantul clubului ACS Șomuzul Preutești.

Totul a pornit de la un fault al lui Andrei Aileni, de la Șomuzul Preutești, fază după care acesta a fost lovit de trei jucători ai Viitorului Liteni. În ajutorul lui Aileni a venit Nicu Ailenei, fundașul celor din Preutești. Agresiunea s-ar fi petrecut sub ochii arbitrului Bogdan Conț. După calmarea spiritelor, centralul a eliminat câte un jucător de la ambele echipe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Am mers la Liteni să jucăm fotbal, iar jocul nostru a fost unul foarte bun, așa cum ne-am dorit, pentru că echipa a avut câteva etape mai puțin reușite. 

Până în minutul 70 jocul a decurs fără probleme. După un fault al lui Andrei Aileni, care a sărit la cap cu unul dintre frații Răzlog, acesta l-a lovit cu pumnii, fiind urmat imediat și de fratele său și de jucătorul Cristescu. Au fost pumni primiți în cap și abdomen de Andrei.

Normal, am încercat să ne ajutăm colegul, pentru că brigada de arbitri aștepta ca lucrurile să se calmeze de la sine. Coechipierul nostru, Nicu Ailenei a ajuns primul acolo și i-a îndepărtat pe cei trei de la Liteni, fără să fie violent. Nu am văzut oameni de ordine sau oficiali ai echipei gazdă care să intervină pentru a opri ceea ce se întâmpla pe teren.

Dar după incident, arbitrul l-a eliminat pe Nicu Ailenei și doar pe unul dintre cei trei de la Liteni care l-au lovit pe Andrei. În urma loviturilor primite, lui Andrei i s-a făcut rău și am fost nevoiți să îl schimbăm după 5 minute, cu un junior. Ulterior, în minutul 80, Liteniul a primit un penalti și a câștigat meciul. 

Avem încredere în decizia Comisiei de disciplină, pentru că martor la ceea ce s-a întâmplat a fost unul dintre cei mai experimentați observatori ai AJF-ului.  Cu siguranță rezultatul din teren nu poate fi schimbat, dar pot fi luate măsuri pentru ca astfel de incidente, care vin după evenimentele la fel de grave de la Gura Humorului, să nu se mai întâmple. 

În urma acestui joc am ieșit cei mai dezavantajați pentru următoarele etape. L-am pierdut pe Nicu Ailenei, din punctul nostru de vedere pe nedrept, dar și pe Andrei Aileni, accidentat. 

Cerem ridicarea suspendării în cazul lui Nicu Ailenei și sancționarea tuturor celor care l-au agresat pe Andrei Aileni”, a declarat Cătălin Vasiliu pentru Cronica de Fălticeni.

Cele două cluburi au fost invitate miercuri să-și susțină punctul de vedere în cadrul ședinței Comisiei de disciplină. Important este ceea ce a scris observatorul partidei în raportul de observare, dar și înregistrarea video a partidei, pentru că echipele organizatoare au obligația să înregistreze partidele de pe teren propriu tocmai pentru a ajuta Comisia de disciplină să analizeze fazele litigioase.

Partidele dintre echipele din Liteni și Preutești, și în general între echipele din zona Fălticeni, au întotdeauna o miză aparte. Jucătorii se cunosc între ei, sunt sau au fost colegi pentru o anumită perioadă, dar inevitabil se petrec și momente mai puțin plăcute.

ȘTIRI