Șomuzul Preutești face memoriu la AJF Suceava după restanța cu Progresul Frătăuții VechiSport

Șomuzul Preutești face memoriu la AJF Suceava după restanța cu Progresul Frătăuții Vechi

       Accesări: 634

Un nou scandal în fotbalul sucevean după restanța dintre Progresul Frătăuții Vechi și Șomuzul Preutești, meci din etapa a 8-a, Liga a 4-a. Jocul s-a disputat miercuri, 9 noiembrie, de la ora 15.00.

Oficialii echipei de fotbal Șomuzul Preutești au anunțat că vor înainta Asociației Județene de Fotbal Suceava un memoriu prin care vor aduce la cunoștința diriguitorilor fotbalului sucevean modul în care brigada de arbitri delegată la acest meci și-a făcut datoria pe terenul de joc.

Antrenorul echipei din Preutești, Cătălin Vasiliu, a declarat că echipa sa se consideră nedreptățită de deciziile luate de centralul Florin Motriuc precum și de tușierii Stelian Boariu și Ioan Spătaru, decizii care pot fi puse pe seama presiunii venite din partea echipei gazdă și a suporterilor acesteia.

“Este pentru prima dată când am simțit că suntem dezavantajați clar de arbitraj. Cazul Șerbăuți s-a repetat astăzi la Frătăuți. În jurul minutului 80, la scorul de 1-1, într-un moment în care echipa noastră se afla în situația clară de a marca un nou gol, jocul a fost oprit pentru că tușierul Boariu a fost lovit de un suporter al echipei gazdă, care a intrat pe teren. Nu este normal ca după câte s-au întâmplat, să se permită desfășurarea unui meci fără să fie asigurată protecția celor de pe teren. După ceea ce s-a întâmplat în acel moment am fost în situația de a decide retragerea de pe teren, dar am continuat jocul, cu frica de a nu se întâmpla lucruri și mai grave. În mod normal arbitrul central trebuia să oprească meciul, dar nu a făcut-o. Jocul a continuat și, chiar dacă a arătat doar 3 minute de prelungire, brigada de arbitri a lăsat jocul să continue 7 minute. La ultima fază, după o decizie pe care o contestăm, gazdele au marcat golul victoriei. Se întâmpla după ora 16.30, când afară era deja întuneric. Nu consider normal să jucăm aproape jumătate de repriză pe întuneric. L-am informat pe președintele AJF Suceava despre ceea ce s-a întâmplat astăzi și așteptăm să vedem ce vor scrie arbitrii și observatorul în raportul meciului. Există și acea înregistrare video solicitată cluburilor organizatoare, care poate dovedi că tot ce am declarat este real. Vom face memoriu și vrem să participăm la ședința comisiei de disciplină pentru a ne susține cauza. Cred că suntem îndreptățiți să obținem cele 3 puncte de care am fost privați astăzi pe terenul de joc, a delcarat antrenorul Cătălin Vasiliu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șomuzul Preutești a condus cu 1-0 la Frătăuți, cu golul marcat de Cătălin Vasiliu. Și golul egalizator al echipei din Frătăuți este contestat de oaspeți, pe motiv că jucătorul care a marcat se afla în poziție de offside.

În urma acestui rezultat, Progresul Frătăuții Vechi a acumulat 21 de puncte și a trecut pe locul 3 în clasament după 10 etape.

 Șomuzul Preutești: Dencef – Ciurlă C., Simion, Botoșanu, Alexandru N., Ciurlă A. (Papaghiuc), Țugui, Gheorghe I., Plăcintă L. (Sgîian), Vasiliu R., Vasiliu C.

ȘTIRI