Șomuzul Preutești a eliminat-o pe FC Bistrița din Cupa RomânieiSport

Șomuzul Preutești a eliminat-o pe FC Bistrița din Cupa României

       Accesări: 1895

Echipa de fotbal Șomuzul Preutești a realizat o performanță unică în istoria clubului, după ce a reușit să promoveze în turul al doilea al Cupei României – faza națională.

Șomuzul a eliminat după un joc echilibrat, echipa FC Bistrița, recent promovată în Liga a 3-a, după barajul cu Șomuz Fălticeni.

Față de dubla cu Fălticeniul, bistrițenii au revenit în Moldova cu un lot foarte tânăr. În echipa de start s-au regăsit doar patru dintre titularii și rezervele din baraj. Acest aspect nu poate pune în umbră prestația echipei din Preutești, care a avut în față un adversar determinat, care a arătat o pregătire foarte bună pentru această perioadă a pauzei competiționale în eșaloanele inferioare.

Prima repriză a avut două momente notabile: un gol anulat gazdelor pentru off-side, și o minge trimisă în transversală de oaspeți prin Țigorean.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei din Preutești au fost superiori adversarilor în repriza secundă și au irosit câteva ocazii de gol importante, cea mai mare prin Cătălin Vasiliu care a șutat în portar din careul mic. Soarta partidei a fost decisă de reușita lui Radu Vasiliu din minutul 85, minge trimisă cu capul, pe spate, în poarta lui Trif în urma unei repuneri de la marginea terenului.

“A fost un meci foarte greu. FC Bistrița, chiar dacă nu a venit cu 2-3 jucători mai experimentați, a avut în teren niște tineri pregătiți probabil la o școală de fotbal, care au jucat foarte bine și au fost mai bine pregătiți fizic. Noi am căzut un pic fizic pe final, însă am fost mai experimentați și am reușit să înscriem.

Importantă este calificarea și consider că am făcut un joc bun, în ciuda pregătirii pe care am făcut-o târziu.

Felicit băieții pentru dăruire, și felicit conducerea Primăriei Preutești pentru organizare. Baza sportivă s-a prezentat astăzi cel puțin ca una de Liga a 3-a.

Nu ne-am gândit serios să ne calificăm în următorul tur, ne-am concentrat doar pe acest joc. Acum tragem concluzii și ne facem planuri. Până la turul 2, pe 24 august, vom avea timp să ne pregătim mai bine. Vrem să aducem la Preutești o echipă bună, de nivel înalt”, a declarat pentru Cronica de Fălticeni, antrenorul-jucător Cătălin Vasiliu.

ŞOMUZUL PREUTEŞTI (SV) – FC BISTRIŢA (BN)   1-0

Stadion: Comunal (Preuteşti);

A marcat Radu Vasiliu (min 84)
Preutești: Dencef  S. – Simion R., Căeriu P., Constantin S., Pavăl C. (46 Botoșanu B.), Plăcintă L. (58 Vasiliu R.), Stanca G., Ciurlă A., Clim Ov. (88. Ciubotaru S.), Beclea S., Vasiliu C. Rezerve neutilizate: Lateș L., Chirivici D., Petraru I.

Antrenor-jucător Cătălin Vasiliu.

Bistrița: Trif L. – Rus T., Akari S., Sângeorzan F. (58 Scurtu R.), Țigorean R., Lup V., Ceușan I., Mare M., Chiorean P. (87 Buga C.), Seserman C., Slăvoacă O. Rezerve neutilizate: Negrea R., Gros C.

Antr. Dinu Vlad

Avertismente. Căeriu P., C. Vasiliu

Arbitru: Denis Andrei Creţu; Asistenţi: Ciprian Iovu şi Radu Creţu (toţi din Botoşani).

 

Prima rundă a fazei naţionale a ediţiei 2016-2017 a Cupei României s-a disputat miercuri, 10 august, de la ora 17:30. Conform programului, în această etapă au intrat în competiţie cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 38 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 3.

Faza a II-a a Cupei României, la care vor participa cele 40 de echipe calificate din faza I plus 26 echipe participante în ediţiţiile precedente ale Ligii 2 şi Ligii 3, este programată să aibă loc miercuri, 24 august 2016, ora 17:30.

ȘTIRI