Șomuz Fălticeni surclasează Darabaniul în Liga 3. Portarul Cătălin Pascal este din nou pe lista marcatorilorSport

Șomuz Fălticeni surclasează Darabaniul în Liga 3. Portarul Cătălin Pascal este din nou pe lista marcatorilor

       Accesări: 910

Fotbaliștii de la Șomuz Fălticeni au obținut vineri, 26 aprilie 2019, cea mai categorică victorie pe teren propriu, în actuala ediție a Ligii a 3-a.

Echipa pregătită de Daniel Stoica a surclasat cu 5-2 pe Sănătatea Darabani, un adversar care le-a dat emoții gazdelor, chiar dacă Șomuz a marcat de două ori în primele 5 minute, iar la pauză a avut avantaj de 3-0!

George Tomescu a deschis scorul la prima fază de atac a Fălticeniului, în minutul 2, iar Lucian Luchian (cel mai bun jucător al partidei) a dublat avantajul în minutul 5.

Portarul Cătălin Pascal și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor. El a transformat, cu un șut sub transversală, lovitura de pedeapsă obținută de Luchian.

Ospeții nu au contat pe teren, în prima repriză, dar au dominat startul reprizei secunde, pe fondul unei căderi neașteptate a fălticenenilor.

Două minute le-au fost suficiente celor din Darabani pentru a relansa partida, prin golurile marcate de Ghiorghiciuc (min. 56) și Merticariu (min. 57).

Din fericire pentru cei aproximativ 200 de spectatori (între care fostul rapidist Vasile Maftei, dar și fondatorul echipei Șomuz, colonelul Hopu Laurențiu), Fălticeniul a regăsit drumul spre poarta lanternei roșii, iar Lucian Luchian a reușit alte două goluri, în minutele 75 și 89.

Cu victoria de astăzi, Șomuz Fălticeni a acumulat 24 de puncte și a urcat două poziții în clasamament, până pe locul 11.

În aceeași etapă, trei dintre echipele amenințate de retrogradare, au făcut pași greșiți, ceea ce momentan avantajează echipa noastră.

Jocuri bune și pentru celelalte două reprezentante ale județului Suceava în Liga a 3-a. Foresta a învins cu 3-1, pe Areni, echipa Știința Miroslava, iar Bucovina Rădăuți a remizat, scor 0-0, cu liderul Gloria Buzău. În urma acestui rezultat, Gloria Buzău a promovat matematic în Liga a 2-a, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

În următoarea etapă, Șomuz Fălticeni va avea parte de o deplasare dificilă la Piatra Neamț, sâmbătă, 4 mai 2019. În luna mai, jocurile din Liga a 3-a vor începe la ora 18.00.

Rezultatele etapei a 25-a

Vineri, 26 aprilie 2019 (ora 17.00)
Metalul Buzău – CSM Râmnicu Sărat  1-0
KSE Târgu Secuiesc – Sporting Lieşti  5-2
Foresta Suceava – Ştiinţa Miroslava   3-1
CSM Focşani – CSM Paşcani   2-0
Şomuz Fălticeni – Sănătatea Darabani   5-2
FC Botoşani 2 – Ceahlăul Piatra Neamţ  0-2
Bucovina Rădăuţi – Gloria Buzău  0-0
Oţelul Galaţi a stat

Şomuz Fălticeni – Sănătatea Darabani   5-2 (3-0)

Marcatori: George Tomescu (2), Lucian Luchian (5, 75, 89), Cătălin Pascal (19) / Adrian Ghiorghiciuc (56), Bogdan Merticariu (57)

Șomuz: Pascal C. – Neagoe G., Ailenei F., Murărașu A., baltariu R., Cotoară G. (87 Popovici G.), Julei E. (46 Damian G.), Mircescu D. (90 Timiș C.), Mreană C. (71 Zamă I.), Tomescu G., Luchian L.

Rezerve neutilizate: Pascal A., Cotiugă C., Negură F.

Antrenor: Daniel Stoica.

Sănătatea: Lăzăruc D. – Pintilei A., Stancoschi A., Apostol M., Constantiniu A., Ghiorghiciuc A., Codău V., Merticariu A., Lungu D., Lumaicu B. Rezerve: Ailoaie A., Darângă M., Dănilă D., Bosânceanu D., Dochia E., Mihalachi D., Halaicu R.  

Arbitri: A: Roman Cosmin (Iaşi), A1: Lucaci Claudiu (Bacău), A2: Contofan Iulian (Iaşi). 

Observatori din partea FRF: Voicu Emil (Bacău), Moraru Florentin Vasile (Vaslui).

ȘTIRI