Șomuz Fălticeni s-a afiliat la FRF și este înscrisă oficial în Liga 3Sport

Șomuz Fălticeni s-a afiliat la FRF și este înscrisă oficial în Liga 3

       Accesări: 487

Este oficial, Fălticeniul va avea echipă de fotbal în Liga a 3-a, începând cu sezonul 2018-2019!

Președintele clubului fălticenean, Cătălin Ungureanu, a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că au fost parcurse etapele de afiliere și înscriere în campionat, în termenul stabilit de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Cluburile nou promovate în Liga 3 trebuie să depună dosarul de afiliere la FRF până la data limită 20 iulie 2018, în caz contrar  li se va refuza dreptul de a participa la campionatul național, în anul competițional în care au promovat din Liga a 4-a în Liga 3.

În cursul zilei de marți, 10 iulie 2018, conducerea ACS Șomuz Fălticeni a depus la Federația Română de Fotbal cererea de afiliere și a înscris echipa de fotbal în Campionatul Național de Fotbal – Liga a 3-a.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe data de 24 iulie, la Fălticeni este programată ședința tehnică pentru omologarea Stadionului  „Tineretului”, pentru meciurile de Liga a 3-a.

Startul campionatului în cel de-al treilea eșalon a fost stabilit pentru data de 25 august.

Până atunci, clubul din Fălticeni trebuie să pună la punct toate aspectele legate de participarea în competiție.

Prioritară este stabilirea conducerii tehnice și a lotului de jucători. Demararea pregătirii este preconizată pentru a doua decadă a lunii.

„Timpul este scurt și vrem să fim pregătiți pentru startul campionatului. Se anunță un sezon dificil, cu multe echipe importante care își doresc să facă performanță. Purtăm discuții cu jucătorii care au contribuit la această promovare, dar și cu alți jucători, pentru stabilirea lotului cu care vom porni la drum.

Alături de antrenorul Radu Anania, în echipa tehnică vom coopta și un antrenor cu Licența A, așa cum este cerința pentru Liga a 3-a. Cu siguranță în a doua decadă a lunii iulie va începe perioada de pregătire.

Perspectivele sunt bune, mai ales că administrația locală, prin primarul Cătălin Coman, și-a reafirmat susținerea pentru acest proiect care readuce Fălticeniul în fotbalul divizionar. Sunt convins că vom avea în continuare și susținerea unor oameni care iubesc fotbalul în Fălticeni, dar mai ales susținerea suporterilor, pe care îi așteptăm să fie în număt tot mai mare alături de echipă, așa cum au fost și până acum”, ne-a declarat Cătălin Ungureanu, președintele ACS Șomuz Fălticeni.

 

ȘTIRI