Șomuz Fălticeni revine la 3 puncte avans în fruntea fotbalului județeanSport

Șomuz Fălticeni revine la 3 puncte avans în fruntea fotbalului județean

       Accesări: 420

Șomuz Fălticeni s-a distanțat la 3 puncte de Progresul Frătăuții Vechi după derbiul din etapa intermediară programată în această săptămână, pe durata a 3 zile (o premieră în fobalul sucevean).

Fălticenenii au pregătit cu multă atenție acest meci, mai ales după rezultatele neconvingătoare din startul returului. Susținută frenetic de peste 600 de spectatori, inclusiv o inimoasă galerie care a scandat și a cântat pe toată durata partidei,  echipa din Fălticeni a dominat jocul și a avut, pe lângă cele două reușite semnate de Eduard Julei, alte 3 sau 4 mari ocazii de a marca. Șomuz are două victorii în fața Progresului în acest sezon, cu un golaveraj de 4-0.

Înaintea partidei, Detașamentul de Jandarmi Fălticeni a împărțit spectatorilor pliante cu recomandări pentru evitarea violenței în sport.

Chiar dacă momentan s-au distanțat în clasament, fălticenenii vor trebui să se trateze cu maximă seriozitate toate cele 9 jocuri rămase de disputat în sezonul de primăvară. Primul test urmează peste două zile, la Pojorâta, în fața unei echipe care va dori cu siguranță să încurce calculele favoritelor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De acest lucru este convins și antrenorul Radu Anania, pentru care victoria în fața celor de la Frătăuții Vechi nu este decisivă pentru a câștiga campionatul.

„Eram conștient că urmează un meci important dar nu și decisiv. Mă așteptam la un duel mai echilibrat prin prisma pozițiilor din clasament, dar realitatea a arătat cu totul altceva. Am dat dovadă că suntem o echipă mult mai matură, mai echilibrată, poate și datorită faptului că am conștientizat că orice pas greșit ne poate îndepărta de obiectivul propus înaintea începerii campionatului. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece pentru că deocamdată am câștigat o luptă, nu și războiul. Încă suntem o echipă inconstantă. Avem jucători experimentați, dar trebuie să mai lucrăm la omogenitate.

Mă bucur că după un start mai puțin reusit, astăzi am arătat un fotbal, zic eu de calitate, cu numeroase ocazii de gol. Închei prin a le mulțumi jucătorilor, colegilor, Primăriei Fălticeni pentru sustinerea acestui proiect, sponsorilor și nu în ultimul rând suporterilor care au fost în număr foarte mare la acest eveniment”, a declarat antrenorul Radu Anania pentru Cronica de Fălticeni.

În afara meciului de la Fălticeni, runda intermediară a adus și alte rezultate interesante. Liteniul a bifat o nouă victorie în deplasare, amenințând acum poziția secundă.

Gazdele și-au confirmat statutul de echipe favorite la Dolhasca și Pojorâta. O singură remiză la Cajvana, unde oarecum surprinzător Stejarul nu a reușit să treacă de Zimbrul Siret.

La Preutești, Șomuzul a întâlnit Moldova din Drăgușeni, un derbi local jucat și de acestă dată cu pasiune și prea multă încrâncenare. Jocul a avut parte de tensiune și goluri frumoase, așa cum a fost și reușita lui Andrei Aileni, de la circa 30 de metri, un jucător care se lipește tot mai des de gol în retur.

Cele mai multe goluri au fost marcate la Fântânele. Juniorul Suceava a avut 4-0 în minutul 35, când jocul a fost întrerupt pentru că echipa gazdă a rămas în 7 jucători, în urma accidentării unuia dintre cei 8 jucători care s-au prezentat la acest meci.

Rezultatele etapei a 17-a

Marți, 17 aprilie

Stejarul Cajvana – Zimbrul Siret 1-1

Recolta Fîntînele – Juniorul Suceava 0-4 * (întrerupt în minutul 35)

Miercuri, 18 aprilie 2018

Șomuzul Preutești – Moldova Drăgușeni 2-1

Victoria Vatra Moldoviței – Viitorul Liteni 1-2

Siretul Dolhasca – CS Gura Humorului 2-0

Joi, 19 aprilie 2018 

Șomuz Fălticeni – Progresul Frătăuții Vechi 2-0

FC Pojorîta –Foresta II Omnia Suceava 2-0

Clasament: 1. Șomuz Fălticeni – 40 p./ 2. Progresul Frătăuții Vechi – 37 p./ 3. Viitorul Liteni – 34 p./ 4. Juniorul Suceava – 32 p./ 5. Siretul Dolhasca – 29 p./ 6. Zimbrul Siret – 28 p./ 7. Moldova Drăgușeni – 27 p./ 8. Șomuzul Preutești – 26 p./ 9. Victoria Vatra Moldoviței – 21 p./ 10. FC Pojorâta – 20 p./ 11. Stejarul Cajvana – 19 p./ 12. Foresta II Omnia – 16 p. / 13. Recolta Fântânele – 6 p./ 14. CS Gura Humorului – 5 p.

 

Șomuz Fălticeni – Progresul Frătăuții Vechi 2-0 (1-0)

A marcat Eduard Julei (2 goluri)

Teren: Stadionul Tineretului

Arbitri: A:  Motriuc Florin – Suceava, A1:  Pintilii Bogdan – Suceava, A2:  Neamtu Constantin – Liteni

Observator: Gheorghe Sebastian – Suceava

Șomuz: Pascal C. – Șandru N., Kuruc N., Neagoe G. (86 Țigănașu G.), Bandi E., Bîgu R., Julei E. (88 Simion M.), Zamă I., Bosancu Ov., Padovei V. (Șorodoc E.), Lelcu T. (57 Luchian L.). Antrenor – Radu Anania, Antrenor secund – Iulian Darabă.

Preogresul: Jirețchi G. – Giza R., Apostol M., Turliuc C., Morăraș R., Holban V., Tofan M., Busuioc L., Ihnatiuc M., Teleagă V., Ilas S. Rezerve: Popescu V., Casandra I., Amariei R., Tuculean I., Dascălu M., Robu V., Juravle P.

 

GALERIE FOTO

 

Șomuzul Preutești – Moldova Drăgușeni 2-1 (0-0)

Pentru echipa din Preutești au marcat: Lăcătușu Mihai (după un corner) și Andrei Aileni (din lovitură liberă de la circa 30 metri)

Teren: Preutesti

Arbitri: A: Lungu Cosmin – Falticeni; A1: Bujorean Ilie – Suceava; A2:  Cova Ingrid – Falticeni

Observator: Gheorghe Constantin – Suceava

Șomuzul: Iederan – Ailenei N., Lăcătușu M., Botoșanu (Dutciuc), Țugui (Clim Ov.), Ciurlă C., Ciurlă A., Homneac (Bejenariu), Aileni A., Gheorghe I., Vasiliu C.

 

Siretul Dolhasca – CS Gura Humorului 2-0

Teren : Dolhasca / 18 aprilie 2018

Arbitri: A:  Ignătescu Gheorghiță – Suceava; A1:  Ursachi Lorică – Verești; A2:  Vasiliu Andra – Fălticeni.

Au marcat: Bogdan Ghiarasim și Marius Ciobanu.

Siretul: Pascal A., Darabă, Ciobanu Alin, Ferariu Ctin, Ungureanu, Ghiarasim, Costan, Grădinaru V., Dumitru I., Ciobanu M., Beclea S. Rezerve: Cîrneală, Sprivac, Bertea, Dumitru, Grădinaru Cl.

 

ȘTIRI