Șomuz Fălticeni părăsește Cupa României din primul turSport

Șomuz Fălticeni părăsește Cupa României din primul tur

       Accesări: 898

Duș rece pentru fotbalul fălticenean în primul joc oficial al noului sezon.

ACS Șomuz Fălticeni a fost eliminată din Cupa României de campioana județeană Viitorul Liteni.

Meciul s-a disputat miercuri, 31 iulie 2019, la Liteni, în primul tur al fazei naționale.

Antrenorul Daniel Stoica a trimis în teren un prim unsprezece în care și-au făcut loc și jucători care au evoluat pentru Șomuz în campionatul anterior, jucători care nu au efectuat pregătirea de vară alături de noii veniți la echipă.

S-a recurs la această soluție pentru că legitimarea jucătorilor nu a fost finalizată până la momentul disputării jocului din Cupa României. Este și cazul celor 5 jucători din Camerun.

Debutul jocului a fost unul perfect pentru Șomuz Fălticeni, în fața unei echipe care a efectuat 5 legitimări chiar în ziua meciului.

Atacantul Lucian Luchian a deschis scorul în minutul 6, după ce a scăpat singur spre poarta Liteniului și a lobat perfect mingea peste portarul Bicleanu.

Ambițioasă ca întotdeauna, echipa din Liteni s-a mobilizat mai bine după primirea golului și a reușit să echilibreze și chiar să conducă jocul în multe momente.

Veteranul Mihai Guriță (46 de ani), abia venit la echipă, s-a dăruit pe teren și a marcat de două ori în prima repriză. Mai întâi a restabilit egalitatea, după ce a avut și un gol anulat, apoi a marcat și înainte de pauză. Între cele două goluri a mai existat și reușita, din penalty, a lui Radu Tomescu.

Fălticenenii au început bine și repriza a doua, restabilind egalitatea până în minutul 61. Golurile au fost marcate de Eduard Julei, din lovitură de pedeapsă, și Andrei Mateiciuc, cu o execuție frumoasă din lovitură liberă, din colțul stânga al careului gazdelor.

Soarta partidei a fost pecetruită în minutul 73, când gazdele au beneficiat de a doua lovitură de pedeapsă, la o fază în care mingea l-a lovit în mână pe fundașul Nicușor Kuruc.

Eforturile fălticenenilor de a trimite meciul în prelungiri au fost apoi în zadar, chiar dacă echipa și-a mai creat ocazii de a marca.

În urma acestui rezultat, Șomuz rămâne să se concentreze pe pregătirea noului sezon competițional, în Liga a 3-a, iar pentru Viitorul Liteni va urma un nou adversar. cel mai probabil Foresta Suceava, în turul al doilea al Cupei României (14 august).

Sâmbătă, 3 august, Șomuz Fălticeni se va deplasa la Siret, pentru primul dintre cele două meciuri amicale pe care le are programate în compania echipei Bucovina Rădăuți.

Viitorul Liteni – Șomuz Fălticeni 4-3 (3-1)

Marcatori: Mihai Guriță (22, 45+1), Radu Tomescu (37 pen., 73 pen.) / Lucian Luchian (6), Eduard Julei (56 pen.), Andrei Mateiciuc (61)

Arbitri: Hăivaș Mihai Viorel, Crețu Radu, Țurcanu Ionuț (brigadă din Botoșani). Observator: Tănasă Mihail Gabriel (Botoşani).

Viitorul Liteni: Bicleanu Ionuț – Velescu Claudiu, Gheorghiță Gabriel, Dragomir Cosmin, Duțică Ionuț, Cristescu Daniel, Solcan Cătălin, Răzlog Petru, Tomescu Radu, Guriță Mihai, Vicu Costel. Rezerve: Lucaciu Andrei, Răzlog Vladimir, Bijec Andrei, Netea Andrei, Duman Andrei, Holca Cătălin, Gliga Nicolae. Antrenor: Maranda Demis

Șomuz Fălticeni: Pascal Cătălin – Chisăliță Florin, Murărașu Alexandru, Ionescu Paul, Marinescu Radu, Cotoară Gabriel (Mreană Cătălin), Julei Eduard, Zamă Ionel, Priboi Vasile (46 Kuruc Nicușor), Mateiciuc Andrei, Luchian Lucian. Rezerve neutilizate: Pascal Andrei. Antrenor: Daniel Stoica

ȘTIRI