Șomuz Fălticeni părăsește Cupa României din primul turSport

Șomuz Fălticeni părăsește Cupa României din primul tur

Duș rece pentru fotbalul fălticenean în primul joc oficial al noului sezon.

ACS Șomuz Fălticeni a fost eliminată din Cupa României de campioana județeană Viitorul Liteni.

Meciul s-a disputat miercuri, 31 iulie 2019, la Liteni, în primul tur al fazei naționale.

Antrenorul Daniel Stoica a trimis în teren un prim unsprezece în care și-au făcut loc și jucători care au evoluat pentru Șomuz în campionatul anterior, jucători care nu au efectuat pregătirea de vară alături de noii veniți la echipă.

S-a recurs la această soluție pentru că legitimarea jucătorilor nu a fost finalizată până la momentul disputării jocului din Cupa României. Este și cazul celor 5 jucători din Camerun.

Debutul jocului a fost unul perfect pentru Șomuz Fălticeni, în fața unei echipe care a efectuat 5 legitimări chiar în ziua meciului.

Atacantul Lucian Luchian a deschis scorul în minutul 6, după ce a scăpat singur spre poarta Liteniului și a lobat perfect mingea peste portarul Bicleanu.

Ambițioasă ca întotdeauna, echipa din Liteni s-a mobilizat mai bine după primirea golului și a reușit să echilibreze și chiar să conducă jocul în multe momente.

Veteranul Mihai Guriță (46 de ani), abia venit la echipă, s-a dăruit pe teren și a marcat de două ori în prima repriză. Mai întâi a restabilit egalitatea, după ce a avut și un gol anulat, apoi a marcat și înainte de pauză. Între cele două goluri a mai existat și reușita, din penalty, a lui Radu Tomescu.

Fălticenenii au început bine și repriza a doua, restabilind egalitatea până în minutul 61. Golurile au fost marcate de Eduard Julei, din lovitură de pedeapsă, și Andrei Mateiciuc, cu o execuție frumoasă din lovitură liberă, din colțul stânga al careului gazdelor.

Soarta partidei a fost pecetruită în minutul 73, când gazdele au beneficiat de a doua lovitură de pedeapsă, la o fază în care mingea l-a lovit în mână pe fundașul Nicușor Kuruc.

Eforturile fălticenenilor de a trimite meciul în prelungiri au fost apoi în zadar, chiar dacă echipa și-a mai creat ocazii de a marca.

În urma acestui rezultat, Șomuz rămâne să se concentreze pe pregătirea noului sezon competițional, în Liga a 3-a, iar pentru Viitorul Liteni va urma un nou adversar. cel mai probabil Foresta Suceava, în turul al doilea al Cupei României (14 august).

Sâmbătă, 3 august, Șomuz Fălticeni se va deplasa la Siret, pentru primul dintre cele două meciuri amicale pe care le are programate în compania echipei Bucovina Rădăuți.

Viitorul Liteni – Șomuz Fălticeni 4-3 (3-1)

Marcatori: Mihai Guriță (22, 45+1), Radu Tomescu (37 pen., 73 pen.) / Lucian Luchian (6), Eduard Julei (56 pen.), Andrei Mateiciuc (61)

Arbitri: Hăivaș Mihai Viorel, Crețu Radu, Țurcanu Ionuț (brigadă din Botoșani). Observator: Tănasă Mihail Gabriel (Botoşani).

Viitorul Liteni: Bicleanu Ionuț – Velescu Claudiu, Gheorghiță Gabriel, Dragomir Cosmin, Duțică Ionuț, Cristescu Daniel, Solcan Cătălin, Răzlog Petru, Tomescu Radu, Guriță Mihai, Vicu Costel. Rezerve: Lucaciu Andrei, Răzlog Vladimir, Bijec Andrei, Netea Andrei, Duman Andrei, Holca Cătălin, Gliga Nicolae. Antrenor: Maranda Demis

Șomuz Fălticeni: Pascal Cătălin – Chisăliță Florin, Murărașu Alexandru, Ionescu Paul, Marinescu Radu, Cotoară Gabriel (Mreană Cătălin), Julei Eduard, Zamă Ionel, Priboi Vasile (46 Kuruc Nicușor), Mateiciuc Andrei, Luchian Lucian. Rezerve neutilizate: Pascal Andrei. Antrenor: Daniel Stoica

Facebook Comments

ȘTIRI