Șomuz Fălticeni începe pregătirea de iarnăSport

Șomuz Fălticeni începe pregătirea de iarnă

       Accesări: 452

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, este programată reunirea lotului echipei ACS Șomuz Fălticeni, în vederea începerii pregătirii de iarnă pentru returul Ligii a 3-a.

Perioada de pregătire începe cu un nou staff tehnic, dar și cu modificări în ceea ce privește lotul de jucători.

Președintele clubului, Cătălin Ungureanu, a confirmat colaborarea cu un nou antrenor, deținător al Licenței A UEFA.

Este vorba despre conferențiarul universitar doctor Bogdan Grosu, cadru didactic titular la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava, formator al Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Acesta are o bogată activitate la nivelul fotbalului sucevean, inclusiv la nivelul ligilor a 2-a și a 3-a. Bogdan Grosu a fost și antrenor secund al echipei Juventus Fălticeni, la ultima participare a unei echipe din Fălticeni în cel de-al treilea eșalon (sezonul 2006 – 2007).

De pregătirea echipei se va ocupa și Alin – George Stanca, un vechi colaborator al clubului, din postura de jucător, un apropiat al vestiarului.

Antrenorul din tur, profesorul Dan Dăscălescu, a ales să continue activitatea în cadrul clubului, la nivelul echipelor de juniori.

Din staff vor mai face parte: antrenorul Iulian Darabă – manager sportiv, antrenorul Radu Anania – organizator de competiții, delegatul Eduard Lichtenstein și antrenorul pentru portari Costel Apupăzoaei.

În ceea ce privește lotul, echipa s-a despărțit de 6 dintre jucătorii din tur: Vasile Padovei, Ioan Nechitoaia și Paul Ungureanu (care au încheiat cursurile Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și își vor continua activitatea în structurile Jandarmeriei Române), și 3 dintre cei 7 jucători care fac obiectul colaborării cu FC Botoșani (Bogdan Melinte – care a făcut pasul spre Liga 1, Adelin Arăpașu și Robert Baltariu – pentru echipa a 2-a a botoșănenilor). În baza colaborării între cele două cluburi, este posibil ca FC Botoșani să trimită la Fălticeni alți jucători de perspectivă.

Momentan nu sunt confirmate nume noi la echipă, însă conducerea clubului menționează că sunt discuții avansate cu o serie de jucători care s-au remarcat la nivelul Ligii a 4-a, dar și cu jucători din județele învecinate.

În acest sens, clubul a lansat invitația tuturor celor interesați de o eventuală colaborare, să participe la o preselecție. Aria de selecție este cea a județelor Suceava, Botoșani, Iași și Neamț.

Până la startul returului, la începutul lunii martie, Șomuz Fălticeni va disputa cel puțin 4 jocuri de verificare. Sunt confirmate meciuri amicale în compania echipelor FC II Botoșani, Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți.

ACS Șomuz Fălticeni are ca obiectiv menținerea în Liga a 3-a. Echipa a încheiat turul pe locul 11 (cu 13 puncte), poziție care momentan asigură îndeplinirea obiectivului.

Și în retur, clubul se bazează pe sprijinul financiar al Primăriei Fălticeni, dar și pe continuarea colaborării cu oamenii de afaceri din Fălticeni și atragerea de noi sponsori.

ȘTIRI