Șomuz Fălticeni este pregătită pentru barajul de promovare. Prima manșă este programată sâmbătă la FălticeniSport

Șomuz Fălticeni este pregătită pentru barajul de promovare. Prima manșă este programată sâmbătă la Fălticeni

       Accesări: 383

La sfârșitul acestei săptămâni, la Fălticeni este programată prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, între ACS Șomuz Fălticeni (campioana județului Suceava) și  CS Flacăra Muntenii de Sus (campioana județului Vaslui).

Dacă Șomuz Fălticeni a fost în permanență pe prima poziție în Liga a 4-a, iar obiectivul anunțat a fost cel de a promova, Flacăra Muntenii de Sus a câștigat campionatul abia duminica trecută, după finala fazei play-off a campionatului din județul Vaslui.

La finalul sezonului (după 22 de etape), Flacăra a fost pe locul 3, la 11 puncte distanță de prima clasată, FC Vaslui. Acest succes îi va motiva pe oaspeții de sâmbătă să-și dorească mai mult, chiar să atace promovarea.

Reînființată în urmă cu doi ani, campioana Vaslului poate fi un adversar dificil pentru echipa din Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Am ajuns în momentul mult așteptat, acela de a desfășura prima manșa a barajului pentru promovarea în Liga a III- a.

Nu pot anticipa rezultatul acestei partide deoarece nu știu prea multe despre campioana județului Vaslui, dar pentru a lua o opțiune serioasă în privința promovării trebuie ca în meciul de sâmbătă să nu primim gol și să fructificăm toate ocaziile pe care ni le vom crea.

Spun asta pentru că în ultimele partide desfășurate ne-am creat multe ocazii dar am ratat cu seninatate. Dacă sâmbătă o să avem parte și de puțin noroc, pe dăruirea de a lupta pentru scopul propus, vom lua o opțiune serioasă în privința calificarii”, a declarat antrenorul Radu Anania.

Conducătorii clubului ACS Șomuz Fălticeni, dar și suținătorii acestuia (administrația locală și sponsorii), sunt încrezători că fotbaliștii pregătiți de antrenorul Radu Anania pot readuce fotbalul fălticenean, după zece ani, în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal.

“Primăria Fălticeni a sprijinit și va continua să sprijine toate ramurile sportive care realizează performanță la nivel național și internațional. Fotbalul nu face excepție, drept garanție stă și susținerea financiară, respectând cadrul legal, pentru  secția de fotbal a clubului Șomuz Fălticeni.

Fotbalul este cu siguranță cel mai popular sport și la Fălticeni, chiar dacă prezența echipelor din Fălticeni în eșaloanele superioare a fost una de scurtă durată după anul 2000.

Îmi doresc, ca microbist, dar și ca primar, să avem din nou o echipă care să ne reprezinte la nivel național, începând chiar din această vară, în Liga a 3-a.

Îi îndemn pe toți fălticenenii, chiar dacă trăim cu toții cu amintirea performanțelor Forestei, să susțină noua echipă de fotbal a Fălticeniului.

Am încredere în toți jucătorii, în antrenori și în conducătorii clubului că pot obține promovarea în cele de-al treilea eșalon al fotbalului românesc, ne-a declarat primarul Cătălin Coman.

Întâlnirea din după-amiaza zilei de sâmbătă, 23 iunie, este pregătită până în cele mai mici detalii, cel mai important aspect fiind cel al pregătirii jucătorilor pentru a întâlni un adversar necunoscut dar cu siguranță foarte ambițios.

Pentru Șomuz Fălticeni va fi al doilea baraj în ultimele trei sezoane. Precedenta tentativă de promovare a fost în vara anului 2016. Atunci a promovat FC Bistrița, după două remize, bistrițenii promovând grație golului marcat în Fălticeni.

Șomuz Fălticeni se pregătește pentru barajul de promovare

Șomuz Fălticeni se pregătește pentru barajul de promovare din 23 iunie 2018

Publicată de Sportul Falticenean pe 20 Iunie 2018

ȘTIRI