Șomuz Fălticeni este noua campioană și merge la barajul de promovare!Sport

Șomuz Fălticeni este noua campioană și merge la barajul de promovare!

       Accesări: 1204

Echipa de fotbal a clubului ACS Șomuz Fălticeni a câștigat astăzi al doilea titlu de campioană a Județului Suceava.

Fălticenenii au devenit campioni în ultima etapă a campionatului, după victoria cu 6-1 în fața echipei Zimbru Siret.

Golurile echipei pregătite de antrenorul Radu Anania au fost marcate de: Theodor Lelcu (minutele 17, 65 și 90+1), Ioan Nechitoaia (min. 32) și Vasile Padovei (min 67 și 78).

Jocul a fost prefațat de un moment de reculegere în amintirea fostului jucător al echipei din Fălticeni, Vlăduț Ștefăroi, care și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă, la începutul acestui an, în Belgia. 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Chiar dacă aveam încă două meciuri de disputat, era necesară o victorie pentru a ne îndeplini obiectivul propus acum un an, acela de a fi campioni și de a avea dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a III-a.

Prin prisma rezultatelor pozitive obținute de noi pe teren propriu, și a rezultatelor negative ale echipei vizitatoare, în ultimele etape, nu mă așteptam la un meci dificil.  Astăzi a fost o dominare totală, atât tactică cat și tehnică. Mulțumesc în primul rând jucătorilor că mi-au oferit această bucurie imensă și, in al doilea rând, vreau să le mulțumesc suporterilor, celor care au fost alaturi de noi, sponsorilor și nu în ultimul rând Primăriei Fălticeni, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil.

Mai sunt două momente importante în istoria clubului ACS Somuz Falticeni, Cupa României și barajul de promovare in Liga a III-a. O să facem tot posibilul astfel încât să ne reântregim, să ne unim, să lăsăm orgoliile deoparte, să ne acceptam așa cum suntem, și împreună sa obținem rezultate pozitive care să facă cinste municipiului Fălticeni.

Vreau sa mulțumesc domnului primar Cătălin Coman, Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Petru Rares Falticeni și nu în ultimul rând colonelului Hopu Costel Laurențiu, cel care a dat naștere acestui club iubit ACS Somuz Fălticeni”, a declarat antrenorul Radu Anania.

Șomuz are de disputat restanța cu Moldova Drăgușeni, la mijlocul săptămânii viitoare, un joc care nu mai poate influența configurația clasamentului final.

Pentru echipa din Fălticeni urmează alte jocuri cu miză mult la importantă.

Șomuz va disputa finala fazei județene în Cupa României. Meciul contra vicecampioanei Viitorul Liteni se va disputa duminică, 17 iunie, de la ora 17.00, pe Stadionul “Areni” din Suceava.

O săptâmână mai târziu, pe 23 iunie, fălticenenii vor întâlni, pe teren propriu, în prima manșă a barajului de promovare, reprezentanta județului Vaslui.

AJF Suceava a premiat noua campionană

La sfârșitul partidei, conducerea Asociației Județene de Fotbal Suceava a premiat echipa ACS Șomuz Fălticeni.

Președintele Ciprian Anton a oferit diplome, medalii și trofeul destinat campioanei.

În plus, AJF Suceava asigură clubului din Fălticeni suma 3.000 de lei pentru cheltuielile legate de organizarea barajului de promovare.

Care va fi adversara Fălticeniului în barajul de promovare?

Surprize de proporții în play-off-ul Campionatului Județean din Vaslui, care va da adversara Fălticeniului în barajul de promovare.

Campioana FC Vaslui, susținută de Asociația Suporterilor Vasluieni, continuatoarea fostei mari echipe, a fost eliminată duminică, pe propriul teren, de campioana sezonului trecut, FC Gârceni.

Oaspeții s-au impus cu 2-1, în ultimul minut al prelungirilor, când toată lumea aștepta loviturile de departajare și o calificare a echipei FC Vaslui.

Mai mult, Hușana Huși, locul 2 la finalul sezonului, a pierdut acasă, cu 0-1, în fața echipei Flacăra Muntenii de Sus.

Adversara Fălticeniului se va stabili după finala FC Gârceni – Flacăra Muntenii de Sus (programată la sfârșitul săptămânii viitoare).

Primul meci din barajul de promovare este programat la Fălticeni, pe 23 iunie, iar returul o săptămână mai târziu, în județul Vaslui.

Publicată de Cronica de Fălticeni pe 10 Iunie 2018

 

ȘTIRI