Șomuz Fălticeni a pierdut la limită în restanța de la Liteni după un penalty contestatSport

Șomuz Fălticeni a pierdut la limită în restanța de la Liteni după un penalty contestat

       Accesări: 535

Liga a 4-a a programat miercuri, 19 octombrie, de la ora 16.00, partida restantă dintre Viitorul Liteni și Șomuz Fălticeni contând pentru etapa a 6-a.

Un meci echilibrat, cu o primă repriză în care gazdele au contestat invalidarea unui gol al lui Mihai Guriță, la un offside semnalizat de tușierul Andrei Pișta, iar oaspeții au avut două mari ocazii de a înscrie, cea mai mare prin Netea.

Echilibrul s-a menținut până spre jumătatea reprizei secunde, când echipa gazdă a început să fie mai prezentă în jumătatea oaspeților în special prin lovituri libere . Cele mai mari ocazii de gol le-au avut însă tot fălticenenii, prin Sabie apoi prin Stanca, mingea trimisă de acesta dintr-o lovitură liberă fiind respindă în bara transversală de portarul Liteniului.

Faza care a decis destinația celor trei puncte s-a consumat în minutul 81 în careul de protecție al portarului echipei din Fălticeni. Puianu a respins de cel puțin două ori mingea șutată de Prichici, iar Gliga a căzut la un presupus contact cu Martin. Deși oaspeții așteptau o lovitură liberă pentru fault la portar, centralul Ovidiu Vranău a dictat lovitură de pedeapsă pentru gazde, decizie contestată vehement de echipa Fălticeniului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se ia în discuție un offside reactivat la Gliga (jucătorul cu numărul 11), cel care a obținut lovitura de pedeapsă, iar în momentul transformării loviturii de pedeapsă, un al doilea jucător al gazdelor se afla în peajma jucătorului care a executat lovitura de la 11 metri, deși regulamentul le interzice jucătorilor să intre în careu în momentul executării unui penalty.

În urma acestui rezultat, Viitorul Liteni urcă pe locul doi în clasament, la un singur punct în spatele echipei din Rădăuți, iar Șomuz Fălticeni coboară pe locul 5.

 “Jocul de astăzi cu Liteniul a adus în prim plan nu tocmai spiritul de fair-play ce ar trebui să guverneze sportul. O partidă încrâncenată atât în teren, unde acordarea  loviturii de pedeapsă este discutabilă, iar execuția a fost neregulamentară, pentru că un coechipier al executantului a intrat în careu până în apropierea punctului de la 11 metri, dar mai ales în afara suprafeței de joc. Injuriile, atitudinea și vehemența au fost punctele forte cu care persoane importante la nivel local au completat un tablou sportiv deja denaturat în teren. Atunci când sportiv avem de săvârșit o pedeapsă ar fi bine să o facem cu simțul răspunderii și nu cu dorința de a o amplifica. Sunt evenimente regretabile și reprobabile cu care ne confruntăm uneori și care nu fac cinste mișcării fotbalistice. Așa nu vom dovedi niciodată că suntem mai buni. Le mulțumesc jucătorilor mei pentru dăruirea de care au dat dovadă și celor din staful de conducere care sunt alături de echipă de fiecare dată. Ne concentrăm pe meciul din etapa viitoare și sperăm să luăm toate cele trei puncte”, ne-a declarat antrnorul Iulian Darabă.  

Viitorul Liteni – Șomuz Fălticeni 1-0 (0-0)

A marcat: Nicolae Azaharioaie (81)

Arbitri: A – Ovidiu Vranău, A1 – Andrei Pișta, A2 – Ioan Spătaru (Suceava); Observator: Teodor Murariu (Gura Humorului)

 Viitorul Liteni: Bicleanu I. – Răzlog P., Răzlog V., Manoliu M., Duman A., Guriță M., Azaharioaie N., Neamțu A., Prichici B., Fomiu B. (90+2 Spătariu A.), Gliga N. (84 Teodor P.) Antr. Demis Maranda și Cătălin Holca.

Șomuz Fălticeni: Puianu I. –Neagoe G., Furtună E., Ailenei Fl., Ștefăroi V., Stanca G., Netea A. (67 Zamă),  Corlan I., Beldie C., Martin R.,  Sabie Gh. Rezerve neutilizate: Pavel I., Seliuc V., Țepeș V., Cotos R. Breniuc R., Lateș L..

Antr. Iulian Darabă și Eduard Lichtenstein.

faza_penalty_1faza_penalty_2

ȘTIRI