Solistul Mircea Vintilă și trupa Taxi vor concerta în octombrie la FălticeniActualitate

Solistul Mircea Vintilă și trupa Taxi vor concerta în octombrie la Fălticeni

       Accesări: 57

trupa-taxi

Ne așteaptă noi spectacole muzicale de primă clasă. Două nume importante ale muzicii românești vor concerta luna viitoare la Fălticeni. După ce în iulie membrii formației Holograf i-au încântat pe cei prezenți în piața Nada Florilor, în octombrie localnicii sunt invitați la două concerte susținute de solistul Mircea Vintilă și trupa Taxi.

Ambele spectacole vor avea loc în cadrul Festivalului Național de Folk, care se va desfășura în paralel cu Târgul Mărului.

Considerat unul din cei mai mari artiști folk, Mircea Vintilă se remarcă prin activitatea discografică bogată. În anul 1971 participă la primul festival, iar mai târziu la Cenaclul Flacăra. Alături de Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici el a pus bazele grupului Pasărea Colibri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fondată în 1999, trupa Taxi se numără printre cele mai apreciate formații pop-rock din țara nostră. Un an mai târziu vocalistul Dan Teodorescu și colegii lui au reprezentat România la Eurovision cu melodia Luna. Primul cântec de succes a fost ”Criogenia salvează România”.

În 15 ani de activitate, Taxi și-a îmbogățit discografia cu 9 albume, ultimul fiind lansat anul trecut.

Concertul de la Fălticeni va avea loc pe 18 octombrie, în încheierea evenimentului. Trupa pop-rock va susține un recital de 60 de minute. La finalul spectacolului este programată o sesiune de autografe.

Asociația Pathos, organizatorul Festivalului Național de Folk ”Nada Florilor”, anunță un recital de excepție cu cel puțin 3 dintre soliștii consacrați.

Rudy Hödl

mircea-vintila

ȘTIRI