Îndrăgita solistă Angelica Flutur susține primul concert din carieră și își lansează noul album la SuceavaActualitate

Îndrăgita solistă Angelica Flutur susține primul concert din carieră și își lansează noul album la Suceava

       Accesări: 1007

Cântecul este literatura inimii și limbajul cel mai sublim al spiritului uman. Aceste cuvinte i se potrivesc de minune îndrăgitei soliste Angelica Flutur, cea care își alege cu grijă versurile melodiilor sale prin care evocă universul aparte al satului românesc din nordul Moldovei. Interpreta suceveancă născută la Ciumârna, un loc de poveste de la poalele Obcinei Mari, va susține un concert care marchează trei momente importante: lansarea unui nou album, 12 ani de activitate artistică și primul spectacol extraordinar din carieră.

Zâna muzicii populare din Bucovina aduce pe scena evenimentului de la Suceava o pleiadă de artiști îndrăgiți din toate colțurile țării.

Printre interpreții care dau greutate evenimentului muzical se numără Florentina și Petre Giurgi, Steliana Sima, Mariana Deac, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Sorin Filip, Diana Călinescu, Ovidiu Homorodean, Alexandru Brădăţan, Vlăduţa Lupău, Alexandru Cozaciuc și Simona Matachi.

Aceștia vor fi acompaniați de renumiții instrumenști ai orchestrei Ansamblului „Ciprian Porumbescu” sub bagheta dirijorilor George Sîrbu, Viorel Leancă şi Răzvan Mitoceanu.

Concertul extraordinar poartă numele noului album „Pe Obcini în Bucovina” al solistei Angelica Flutur, înregistrat la casa de discuri Ana Sound. Artista va interpreta în program 11 piese, multe de pe cel de-al treilea material discografic, dar și melodii binecunoscute din propriul repertoriu.

Așa cum are obiceiul, Angelica Flutur va cânta și „Sus pe muntele Ciumârna”, piesa cu care îndrăgita solistă s-a lansat și a devenit cunoscută publicului.

Spectacolul de astăzi, duminică, 19 noiembrie, va începe de la ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Este primul concert Angelica Flutur, un concert mult așteptat! Nu este artist care să nu-și dorească un asemenea concert.”, a declarat intepreta de muzică populară pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Suceava este orașul unde locuiesc și-l consider ca și Ciumârna…casa mea! Aici e o parte din publicul meu și am vrut să le dăruiesc un concert frumos așa cum mi-au dăruit și ei aprecierea și dragostea lor.”

Intepreta recunoaște că are mari emoții înainte de concert, dar că atmosfera dinaintea evenimentului este bună datorită celor implicați în partea de organizare.

Alături îi va fi și distinsul maestru George Sîrbu, muzicianul alături de care au fost înregistrare primele două albume de mare succes „Sus pe muntele Ciumârna” şi „Să iubeşti o suceveancă”.

Angelica Flutur spune că acest concert reprezintă încă o treaptă urcată în cariera ei, un concert pe care și l-a dorit de multă vreme.

Spectacolul extraordinar de duminică vine cu o notă inedită prin faptul că artiștii invitați reprezintă toate zonele foclorice din țară.

„Prezentatoarea Mihaela Bârsan mi-a dat curaj să cred că este posibil și ma bucur că am ajuns până aici!!! Mă încearcă emoții mari, dar totul este bine.”, susține Angelica Flutur. „În concert voi interpreta o bună parte din cântecele noi, însă voi lasă loc suficient și pentru invitații mei. Sunt invitați din toată țara! Am încercat să-mi invit colegi din toate zonele și spun eu că am reușit!”

Aprecierea de care se bucură Angelica Flutur printre suceveni este demonstrată și de faptul că, în doar două zile, s-au epuizat toate invitațiile. Printre aceștia se află cu siguranță și fanii din Fălticeni ai artistei.

„Îi aștept pe toți cei de la Falticeni care doresc sa ne fie alături duminică, pe 19 Noiembrie 2017, la ora 16!”, sună invitația gazdei pentru localnicii care îi iubesc melodiile.

Nedespărțită de portul popular, mărgulețele cărămizii și trandafirul care și-l așază sub ureche, interpreta este un promotor al folclorului autentic de pe plaiurile natale. Toate sentimentele și trăirile interpretei se regăsesc în melodii cu versuri care surprind minunăția unor locuri și oameni unde „Sus pe muntele Ciumârna, mângâi stelele cu mâna”, iar „Soarele își duce lumina și huțanul traiul, pe obcini în Bucovina unde începe Raiul”, și „Din poieni înmiresmate, lângă cer, aproape, unde ciute înfiorate vin să se adape.”

Născută într-o familie de huțuli, talentată, frumoasă foc, cu zâmbet jovial și o voce care nu se uită ușor, Angelica Flutur va susține astăzi cel mai important moment artistic al carierei sale, dar la fel emoționant ca cel de acum 15 ani în urmă când pășea în lumea muzicii populare.

ȘTIRI