Șoferul zburător din Drăgușeni era băut la volan: Tânărul avea alcoolemia de 1,25 în sânge și nu este la prima abatereActualitate

Șoferul zburător din Drăgușeni era băut la volan: Tânărul avea alcoolemia de 1,25 în sânge și nu este la prima abatere

       Accesări: 2315

Consumul de alcool și viteza excesivă sunt două dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere. Este exact combinația pe care a folosit-o și tânărul șofer din Drăgușeni care a reușit să zboare cu mașina peste trei curți, să distrugă două acoperișuri și un perete. Isprava din dimineața zilei de 29 iunie s-a încheiat cu rănirea gravă a conducătorului auto.

Acesta se afla în mașină, un Volkswagen Passat înmatriculat în Germania, împreună cu prietenul său, în vârstă de 22 de ani.

Tinerii se întorceau de la un club din Fălticeni, după cum spun anchetatorii. Era trecut de ora 2 dimineața când s-au pornit spre casă.

Șoferul gonea nebunește, cu viteză maximă, după cum se vede și în secvențele video alăturate, deși carosabilul era umed, după o ploaie torențială.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prietenul acestuia a filmat totul cu telefonul mobil și a transmis în direct pe contul său de Facebook. Nu a durat mult, iar cei doi au ajuns cu mașina în aer, lovind în câteva clipe acoperișul unor case din satul Oniceni.

Pe un sector de drum drept, șoferul a pierdut controlul mașinii, după care a rupt două garduri și a trecut prin două grădini, urcând apoi pe unui acoperișul unui beci construit deasupra pământului, ceea ce a făcut ca acesta să devină o rampă de lansare pentru vehicul.

Autoturismul a zburat la propriu peste alte trei gospodării, distrugând două acoperișuri și peretele casei în care s-a oprit.

Dacă mașina n-ar fi lovit una din bârnele primei case, tinerii ar fi intrat cu totul în podul următoarei case. Impactul cu elementul din lemn al acoperișului a rotit mașina în aer, mașina lovind acoperișul celei de-a doua case și peretele imobilului, cu partea laterală, cea din dreptul șoferului.

Lovitura produsă la viteză foarte ridicată a făcut ca automobilul să fie puternic avariat în zona bordului, motorului și portierei stânga.

Teribilismul șoferului a fost dictat de consumul de alcool.

Deoarece se afla în comă, acestuia i s-au recoltat probe de sânge la spital. Probele biologice au indicat că tânărul conducător auto din Drăgușeni avea o alcoolemie de 1,25 în sânge.

Tinerii au rămas încarceraţi în maşină, fiind extraşi de pompieri dintre fiarele contorsionate. Șoferul a fost transportat în stare gravă la spital, în timp ce pasagerul din dreapta a suferit leziuni minore.

Conducătorul auto (21 ani) s-a ales cu multiple leziuni, printre care și fractură de bază de craniu. Medicii susțin că starea lui este stabilă.

Poliţiştii au deschis pe numele acestuia un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Anchetatorii mai spun că șoferul zburător din Drăgușeni nu este la prima abatere cu alcoolul.

Anul trecut, pe data 2 octombrie, șoferul din Drăgușeni a fost oprit pentru un control de rutină pe raza comunei Baia. El se afla la volanul aceluiași autoturism înmatriculat în Germania, iar la verificarea cu etilotestul i-a rezultat o îmbibație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au întocmit atunci dosar penal.

În urma accidentului din 29 iunie, doi proprietari vor scoate din buzunar bani buni pentru repararea acoperișurilor și a unui perete. Una dintre case aparține unei pensionare care abia se descurcă cu banii. La acest imobil i-a fost distrus și sistemul de alimentare cu energie electrică.

ȘTIRI