Șoferul care și-a pierdut viața în accidentul din Oniceni intrase cu autocamionul pe contrasensRural

Șoferul care și-a pierdut viața în accidentul din Oniceni intrase cu autocamionul pe contrasens

       Accesări: 2020

Inpectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis concluziile cercetărilor la fața locului, în urma accidentului rutier din comuna Forăști.

Incidentul, petrecut pe DN2, s-a soldat cu moartea unui conducător auto.

Este vorba despre un sucevean, în vârstă de 48 de ani, din comuna Breaza.

Potrivit polițiștilor, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă pe DN 2,  bărbatul din comuna Breaza a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu autotractorul cu semiremorcă condus de un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din județul Prahova.

După coliziune, autotractorul condus de bărbatul din comuna Breaza a părăsit carosabilul și s-a răsturnat în șanț, iar celălalt autotractor a intrat pe un câmp din apropiere, foarte aproape de gardul unei locuințe.

În evenimentul rutier a fost implicat și un autoturism, care circula în spatele autotractorului din județul Prahova.

La volanul autoturismului se afla un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Iași.

Pentru a evita coliziunea cu autotractorul care circula din sens opus, ieșeanul a virat stânga, oprindu-se pe acostament.

În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto de 48 de ani, precum și rănirea ușoară a conducătorului auto de 26 de ani.

Conducătorii auto, din Prahova și Iași, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.      

Potrivit procedurilor legale, polițiștii au întocmit un dosar penal.

ȘTIRI