Șoferii neatenți distrug noile și vechile semafoare din FălticeniActualitate

Șoferii neatenți distrug noile și vechile semafoare din Fălticeni

       Accesări: 1582

Unii participanți la trafic sunt grăbiți sau pur și simplu neatenți. Trotuarele din Fălticeni devin căi de acces, atunci când șoferii apasă prea tare pedala de accelerație sau au alte preocupări la volan. Așa se face că indicatoarele rutiere și semafoarele sunt puse la pământ tot mai des.

În ultimele zile patru semafoare din municipiu au fost lovite de mașini.

Săptămâna trecută semnalul luminos intermitent de la trecerea de pietoni din zona muzeului Galeria Oamenilor de Seamă a fost distrus la orele serii de un șofer care s-a urcat cu mașina pe trotuar și a lovit semaforul. De atunci trecerea de pietoni este nesemnalizată.

Neatenția distruge

Șoferii circulă uneori prea aproape de marginea drumului, agățând dispozitivele de semnalizare optică. Este cazul semafoarelor de la intersecția străzilor Republicii cu Dogari care au devenit ”ținte”.

Același lucru se întâmplă și cu noile sistemele montate recent în zona centrală. Ele sunt atinse de șoferii neatenți în timpul manevrelor de parcare, șoferi care nu se sfiesc să urce cu două roți pe trotuar. Unele componente electronice deja nu mai funcționează.

Un alt semafor inteligent, abia montat și încă nefuncțional, semaforul de la trecerea de pietoni de pe strada Sucevei, din apropierea Colegiului Național ”Nicu Gane”, a fost avariat de un autovehicul de transport marfă, unul din zecile de vehicule care trec zilnic pe aici.

Din aparat au sărit elemente carcasei, iar sistemul de avertizare pentru pietoni este dislocat din corpul semaforului.

Montate prea aproape de marginea drumului?

Autoritățile locale spun că semafoarele sunt amplasate așa cum prevede legea și după cum autorizează Poliția Rutieră.

Sistemele de semnalizare optică inteligentă sunt poziționate la distanța regulamentară de firma autorizată să facă montajul aparatelor. În fapt, același agent economic ce furnizează noile semafoare inteligente din municipiul Fălticeni, achiziționate cu fonduri din bugetul local.

Autori identificați, daune plătite

Dacă în cazul vandalizării mobilierului stradal, distrugerile intră pe cheltuiala autorităților locale pentru că făptașii rareori se cunosc, în cazul distrugerilor de indicatoare rutiere și semafoare, daunele create sunt recuperate în totalitate de municipalitate.

Cel puțin așa spune viceprimarul Constantin Bulaicon care și-ar dori din partea unor șoferi mai multă prudență.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI