Șoferii din Fălticeni nu mai pot opri în zona Judecătoriei și la Blocurile Turn. Polițiștii au dat primele amenziLocal

Șoferii din Fălticeni nu mai pot opri în zona Judecătoriei și la Blocurile Turn. Polițiștii au dat primele amenzi

       Accesări: 3622

Restricții și schimbări aplicate pe linie rutieră. Amenajarea noului sens giratoriu din municipiul Fălticeni vine la pachet cu câteva modificări importante. Începând de ieri, 12 iulie, pe câteva tronsoane aflate în zona pericentrală, conducătorii auto nu mai opri, parca și, cu atât mai puțin, nu mai pot staționa autoturismele.

Șoferii trebuie să se conformeze, altfel riscă amenzi, sancțiuni pecuniare care nu sunt deloc mici.

Specialiștii în domeniu au configurat noul sens giratoriu astfel încât să fluidizeze la maximum traficul auto înspre și dinspre zona centrală, cât și de pe varianta de trafic greu.

Din acest motiv, la intrările și ieșirile de pe cele trei străzi, Sucevei, 13 Decembrie și Bulevardul Revoluției, dar și în rondou, traficul auto se desfășoară pe două benzi.

Pentru evitarea blocajelor rutiere la orele de vârf, aceeași specialiști au primit avizul Poliției Rutiere pentru amplasarea indicatoarelor de restricție, astfel în cât șoferii să poată circula pe două benzi în orice direcție ar ieși sau intra.

În urma sistematizării intersecției aflată în apropierea de centrul orașului, au fost desființate 40 de locuri de parcare.

Proiectanții au renunțat la parcările de tranzit din zona Judecătoriei, magazinului Anotimp și cele din zona Blocului Turn.

Pentru fluidizarea traficului auto, drumarii au amplasat, conform proiectului, mai multe indicatoare rutiere „Oprirea interzisă” pe toate sensurile de mers dinspre și înspre noul sens giratoriu.

Șoferii nu mai pot opri, din acest motiv, în locurile unde opreau până acum, în zona Judecătoriei, la magazinul Anotimp, la magazinul Luca, la Blocurile Turn și la blocurile și magazinele dinaintea Autogării.

Situația este similară și în fața Clădirii Zorile și la Banca Transilvania, unde există indicatoare „Oprirea interzisă”.

Conducătorii auto au sfidat chiar din primele momente semnificația acestor indicatoare de interzicere.

După ridicarea restricțiilor rutiere, șoferii au parcat pe Bulevardul Revoluției, pe ambele sensuri, după bunul plac.

Două echipaje ale Poliției Locale au fost prezente în zona Judecătoriei și la Blocul Turn pentru a-i descuraja pe șoferii indisciplinați să oprească și să parcheze mașinile pe prima bandă.

Majoritatea s-au conformat și au respectat semnificația indicatoarelor „Oprirea interzisă”, însă au fost și excepții.

Atât șoferi, cât și șoferițe, cu diverse atitudini neconforme, unii cu fumuri și aere de superioritate, alții recalcitranți, alții contrariați și deranjați de primirea amenzii, au suportat consecințele indisciplinei.

Tupeul unora stă mărturie în aceste imagini.

Unii și-au permis chiar să oprească pe pista pentru biciclete.

Polițiștii locali au fost severi și au aplicat amenzi, deloc mici, pentru oprirea în aceste zone cu interdicții.

Unele sancțiuni au ajuns la peste 1.000 de lei și trei puncte penalizare, aplicate complementar amenzii.

Este bine de știut că amenzile aplicate pentru oprire în zona indicatorului „Oprirea interzisă” sunt între 405 și 605 lei, iar pentru staționare neregulamentară, amenzile sunt între 810 și 1012 lei.

În unele situații, discuțiile au fost tensionate.

Polițiștii locali au arătat toleranță zero față de șoferii indisciplinați, iar amenzile au fost pe măsură. Unii șoferi, localnici, au parcat la intrarea în sensul giratoriu, ignorând chiar și regula bunului simț.

Alți conducători auto au oprit, unul după altul, pentru a-și cumpăra produse de la magazinul Luca, deși chiar lângă magazin este amplasat indicatorul rutier „Oprirea Interzisă”.

Conducătorii auto trebuie să nu mai parcheze ori să oprească pe sensurile de intrare și ieșire din zona noului sens giratoriu, pentru ca fluxul traficului auto, unul ridicat, să nu fie perturbat.

Sunt trei elemente care îi fac pe șoferi să oprească în continuare, mai ales lângă Judecătorie.

În primul rând, prezența parcometrelor.

Și da, parcometrele, de la Judecătorie, și de lângă magazinul Luca, încă funcționau. Am verificat și noi, am scos bon de parcare, deși nu mai era nimic de plătit, pentru că locurile de parcare nu mai există.

În al doilea rând, amplasarea indicatorului.

Trebuie să fii mai atent sau foarte atent ca să observi indicatorul „Oprirea Interzisă”, montat în curtea Judecătoriei.

Montarea pe trotuar, în plan vizual mai apropiat, era mult mai indicată, așa cum este, de altfel, și pe restul străzilor.

În al treilea rând, prezența unui alt indicator.

Indicatorul pentru parcare (destinat persoanelor cu dizabilități) este tot la locului lui, la un pas de trecerea de pietoni.

Cei care au oprit nu aveau niciun fel de dizabilitate, doar niște „urgențe”.

Polițiștii locali vor continua să acționeze și zilele viitoare, până când șoferii vor învăța că nu mai pot opri, parca, staționa mașina, în zonele de acces și ieșire ale sensului giratoriu de la Blocurile Turn.



Spalatorie covoare

ȘTIRI