Șoferii depistați în trafic fără centura de siguranță au fost invitați să testeze simulatorul de accidentActualitate

Șoferii depistați în trafic fără centura de siguranță au fost invitați să testeze simulatorul de accident

       Accesări: 1593

Situație dramatică pe drumurile din județul Suceava.

De la începutul acestui an, peste 60 de persoane au decedat în accidente rutiere.

Cele mai multe dintre victimele din autotvehicule nu purtau centura de siguranță, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

În cadrul acțiunilor de responsabilizare a participanților la trafic, lucrătorii Serviciului Rutier și ai Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au apelat la un simulator de accident rutier, procurat cu ajutorul unui partener.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Marți, 9 septembrie, mai mulți șoferi care nu purtau centura de siguranță au fost opriți în trafic. Polițiștii le-au propus un târg șoferilor care au încălcat legea.

Aceștia au primit din partea polițiștilor un ultim averisment, dar și invitația de a testa benevol simulatorul de accident și a percepe pericolul la care s-au expus prin nepurtarea centurii de siguranță.

La activități au participat și elevi ai unor licee care au ca profil de școli de șoferi, aceștia fiind informați cu privire la legislația rutieră.

Polițiștii vor continua aceste activități pe parcursul săptămânii.

IPJ Suceava reamintește că centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul.

O funcție esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Șoferii pot să transporte minori doar dacă aceștia din urmă poartă centura de siguranță sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislației rutiere.

ȘTIRI