Șoferii băuți și-au făcut de cap în minivacanța 1 Mai: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 45.000 leiActualitate

Șoferii băuți și-au făcut de cap în minivacanța 1 Mai: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 45.000 lei

       Accesări: 360

Raziile continuă în traficul auto. Polițiștii au împânzit drumurile din județul Suceava într-o amplă acțiune organizată de Serviciul Rutier pentru depistarea conducătorilor auto care se urcă băuți la volan. Controalele din trafic s-au lăsat cu o ploaie de amenzi pentru șoferii care au consumat alcool și au plecat la drum cu mașina.

Oamenii legii au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului.

Verificările efectuate în mininvacanța de 1 mai au scos la „iveală” 180 de șoferi care s-au urcat băuți la volan. Mare parte dintre aceștia conducea autovehiculele cu viteză excesivă punând în pericol siguranța traficului rutier.

Șoferii depistați aveau alcoolemii între 0,47 și 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, valori pentru care au fost „răsplătiți” cu dosare penale.

Polițiștii de la Rutieră au intensificat controalele și în zona Fălticeni. Sâmbăta trecută, aproape de miezul nopții, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 208E, din comuna Dolhești, un autoturismul condus pe raza comunei Dohești de un bărbat de 30 de ani, din județul Iași.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În minivacanța de 1 mai au fost aplicate aproape sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei, iar zeci de șoferi au fost opriți înainte de producerea unor tragedii..

În cadrul acţiunii au fost verificaţi cu aparatul etilotest 464 de conducători auto. Polițiștii au fost constatat 16 infracţiuni, au reţinut 12 permise de conducere și au fost retras 17 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI