Șoferi în stare de ebrietate din Fălticeni, Preutești și Râșca cercetați penal pentru evenimente rutiereRural

Șoferi în stare de ebrietate din Fălticeni, Preutești și Râșca cercetați penal pentru evenimente rutiere

       Accesări: 2551

La sfârșitul săptămânii, polițiștii din zona Fălticeni au întocmit trei dosare penale pe numele unor conducători autoto care au provocat evenimente rutiere, fiind în stare de ebrietate.

Vineri, în jurul orei 21.41, Secția 12 Poliție Rurală Preutești a fost sesizată prin numărul de urgență 112 despre faptul că, pe raza satului Arghira din comuna Preutești, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, pe DJ 208, din comuna Preutești, polițiștii au găsit un autoturism care prezenta mai multe avarii, însă, fără conducătorul auto.

În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul a fost condus de un localnic, în vârstă de 29 de ani, ce a fost identificat la domiciliu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La audieri, bărbatul a recunoscut faptul că el a condus autoturismul. El a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în parapetele drumului județean avariindu-și mașina, după care, de supărare, a consumat băuturi alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alte două evenimente rutiere s-au produs în seara zilei de sâmbătă, 18 noiembrie.

La ora 19.10, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de un localnic despre faptul că autoturismul său a fost avariat de un alt autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

Autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost identificat în curtea unei societăți comerciale din localitate, acesta prezentând avarii. La volan se afla un localnic, în vârstă de 61 de ani, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul în momentul producerii accidentului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 23.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, la ieșirea din municipiul Fălticeni spre municipiul Suceava, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Râșca, aflat sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza într-o curbă, carosabilul fiind umed, a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit un parapet.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu  ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI