- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Șoferi din Forăști și Preutești cercetați penal pentru infracțiuni rutiere. Ambii au consumat băuturi alcoolice

Alcoolul i-a dat aripi unui tânăr conducător auto din comuna Forăști. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, el a apăsat pedala de accelerație mai mult decât era cazul.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.26, autoturismul condus de acesta a fost înregistrat de aparatul radar al poliției în timp ce rula cu viteza de 126 km/h pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava. Viteza legală pe acea secțiune de drum era de 50 km/h.

Mașina a fost oprită pentru control de către un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Și lucrătorii Secției 12 Poliție Rurală Preutești au recurs la întocmirea unui dosar penal pentru aceeași infracțiune.

De această dată conducătorul auto nu a mai fost oprit în trafic ci a fost implicat într-un eveniment rutier.

Accidentul s-a produs în seara zilei de duminică, la ora 17.55, pe Drumul Comunal Arghira din comuna Preutești. Autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitate, a derapat pe pietriş şi a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil.

Polițiștii au ajuns la fața locului în urma unei sesizări. Ei au constatat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificării cu aparatul elilotest a rezultat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

Facebook Comments