Șoferi din Forăști și Preutești cercetați penal pentru infracțiuni rutiere. Ambii au consumat băuturi alcooliceRural

Șoferi din Forăști și Preutești cercetați penal pentru infracțiuni rutiere. Ambii au consumat băuturi alcoolice

       Accesări: 1609

Alcoolul i-a dat aripi unui tânăr conducător auto din comuna Forăști. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, el a apăsat pedala de accelerație mai mult decât era cazul.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.26, autoturismul condus de acesta a fost înregistrat de aparatul radar al poliției în timp ce rula cu viteza de 126 km/h pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava. Viteza legală pe acea secțiune de drum era de 50 km/h.

Mașina a fost oprită pentru control de către un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Și lucrătorii Secției 12 Poliție Rurală Preutești au recurs la întocmirea unui dosar penal pentru aceeași infracțiune.

De această dată conducătorul auto nu a mai fost oprit în trafic ci a fost implicat într-un eveniment rutier.

Accidentul s-a produs în seara zilei de duminică, la ora 17.55, pe Drumul Comunal Arghira din comuna Preutești. Autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitate, a derapat pe pietriş şi a intrat în coliziune cu poarta de acces a unui imobil.

Polițiștii au ajuns la fața locului în urma unei sesizări. Ei au constatat că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificării cu aparatul elilotest a rezultat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

ȘTIRI